De initiatiefnemers van de pamperbank zijn onder andere schepen van Welzijn Lili Stevens en raadslid Chris De Vos.© RR

Gemeente Duffel start met pamperbank op verschillende locaties: “Heb je thuis nog luiers over van je kinderen?”

Duffel -

Het lokaal bestuur is sinds 1 mei samen met het Huis van het Kind Duffel gestart met een pamperbank.

Een pamperbank is een permanente inzamelactie voor luieroverschotten. Deze luiers worden nadien voor een symbolische euro verkocht aan Duffelaars die het nodig hebben. Op verschillende plaatsen in Duffel zal je daarom pamperzuilen tegenkomen. “Heb je thuis nog luiers over van je eigen (klein)kinderen? Geef ze dan een mooie bestemming en breng ze naar een van deze zuilen”, roept het lokaal bestuur van Duffel op.

“Je kan deze zuilen sinds woensdag 1 mei tegenkomen in het gemeentehuis van Duffel, in kinderdagverblijf De Hummeltjes, in de inkomhal van de bib en aan de consultatieruimte van Kind & Gezin in het lokaal dienstencentrum Den Boomgaard. Later zullen er nog meer locaties bijkomen. Alle informatie over de werking van de pamperbank is bovendien te vinden op de website van het Huis van het Kind Duffel”, vertelt schepen van Welzijn Lili Stevens (CD&V).

“We werken voor de pamperbank samen met verschillende partnerorganisaties die over fantastische vrijwilligers beschikken. De verzamelde luiers zullen regelmatig door de organisatie Sprang worden gesorteerd en ingepakt per maat. Nadien worden ze weer ter beschikking gesteld aan gezinnen met een beperkt inkomen via de KAV Kinderboetiek”, besluit Stevens. (hb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners