© LDN

Stad geeft 18 nieuwe Street Action-coaches een dikke pluim

Achttien nieuwe pas afgestudeerde Street Action-coaches hebben woensdag letterlijk een pluim gekregen van schepen van Sport Walter Schroons (CD&V). Vanaf nu mogen ze als erkende sportbegeleider sportkampen en buurtfeesten begeleiden in de vele stadswijken van Mechelen.

Leo De Nijn

“Vrije tijd kan bij jongeren al eens omslaan in verveling en doelloos rondhangen. Het project Street Action wil daar iets aan doen door jongeren te betrekken waarbij beweging en sport centraal staan. Door een samenwerking tussen buurtsport, de wijkwerkingen en enkele partners werden vorig jaar 10 jongeren opgeleid tot Street Action Coach”, zegt Walter Schroons, schepen van Sport.

“Street Action leert de jongeren omgaan met verantwoordelijkheid en geeft hen meer zelfvertrouwen en kansen om hun talenten te ontdekken. We hebben het stilaan ingeburgerd in de vele stadswijken en we zijn de stad dankbaar dat ze het nut er van inzien om jongeren deze opleiding te geven.

De (voornamelijk) jonge coaches vormen een rolmodel naar andere jongeren toe. De wijk kijkt naar hen op en dat heeft een positief effect. We zijn in 2013 begonnen met 10 jongeren. Vandaag staat de teller op 56 coaches. Dit initiatief moeten we blijven koesteren en zelfs nog uitbreiden”, zegt Mo Meftah, coördinator van Buurtsport Mechelen.

© LDN

© LDN

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER