© Twitter: Nico Rosberg

Voormalig F1-kampioen Nico Rosberg start zoektocht naar nieuwe F1-kampioen

Nico Rosberg, F1-kampioen in 2016, heeft zijn eigen talentenprogramma voor jonge racers opgestart: de 'Rosberg Young Driver Academy'.

F1journaal.be

De Ferrari Young Driver Academy of de talentenprogramma's van teams zoals Mercedes, McLaren en Red Bull kennen we langer. Het concept blijft steeds hetzelfde, zo vroeg mogelijk jong racetalent vinden en deze jonge rijders vervolgens begeleiding geven en eventueel klaarstomen voor de Formule 1.

Nu heeft ook Nico Rosberg zijn eigen talentenprogramma opgestart. De F1-wereldkampioen van 2016 sloeg daarvoor de handen in elkaar met Dino Chiesa, zijn voormalige teambaas in de karting. Ook Lewis Hamilton reed ooit onder het Mercedes-Benz-McLaren kartteam dat geleid werd voor Chiesa.

Rosberg zette enkele dagen na het behalen van zijn wereldtitel een punt achter zijn carrière maar echt stil zitten doet de Duitser duidelijk niet. Even was de wereldkampioen van 2016 verbonden aan het management van Robert Kubica en ondertussen is hij ook expert bij de Duitse tv-zender RTL.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Met de 'Rosberg Young Driver Academy' wil Nico Rosberg jonge racetalenten vinden en hen begeleiden in hun autosportcarrière. Heel wat jonge racertjes willen ongetwijfeld maar al te graag begeleid worden door een voormalig F1-kampioen ...

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer