Zus van voetballer Obbi Oulare verbetert jeugdrecord van Kim Gevaert

© Photo News

De sportieve genen van papa Souleymane Oulare, de ex-profvoetballer die met Branko Strupar een dodelijk efficiënt spitsenduo vormde bij Racing Genk, heeft ze meegekregen. Net zoals de spits razendsnel was, zo staat ook zijn 16-jarige dochter Mariam Oulare kwiek op haar benen.

hjb

Mariam Oulare, broer van profvoetballer Obbi, liep op een atletiekmeeting in Reims een symbolisch record van de sokkel. Namelijk een Belgisch jeugdrecord van Kim Gevaert, de beste Belgische sprintster. Op de 60m indoor verbeterde ze met 7.43 het scholierenrecord (atleten tot zeventien jaar) van Gevaert (7.46), dat dateerde van 1995.

Dat ze iets in haar mars heeft, toonde Oulare het voorbij jaar al. Zo stond ze op de Olympische Jeugdspelen in Buenos Aires – een soort Olympische Spelen voor jongeren – en eindigde ze als zesde op de 100m. Op het EK voor scholieren eindigde ze dit jaar als zevende.

Vorig jaar maakte de atlete, die in Noord-Frankrijk traint en woont, ook al deel uit van een gemengde estafette voor de Urban Memorial Van Damme Sprint Series, met onder anderen de broers Borlée en Jonathan Sacoor.

De moeilijkste jaren in haar carrière komen er evenwel nu aan, de stap van jongeren naar de groten. Van haar broer Obbi krijgt ze alvast felicitaties. “We zijn superfier op haar.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen