Margrethe Vestager.
Volledig scherm
Margrethe Vestager. © AFP

Europees groen licht voor overname Monsanto door Bayer

De Europese Commissie heeft het licht op groen gezet voor de overname van de Amerikaanse zadenproducent Monsanto door de Duitse chemiereus Bayer. Om aan de concurrentiebezwaren van de Commissie tegemoet te komen, moet de nieuwe groep wel voor meer dan zes miljard euro onderdelen afstoten. 

3 reacties

  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    Goed uitgekiend van de eu criminelen, zo kunnen ze de genetisch gemanipuleerde rommel en vergif van monsanto tóch door onze strot duwen via bayer!! Welke eu/politieke smeerlappen verrijken zich weer hierdoor en zorgen voor totale CONTROLE over de landbouw door het monopolie op (ggd!)zaden zodat op termijn de hele landbouw gewurgd en ons voedsel giftig en onbetaalbaar wordt? Misdaad tegen de mensheid, deze fusie als drogreden, ophángen moesten ze die monsters!
  • peter maas

    6 jaar geleden
    Ze hadden beter Umicore overgenomen.
  • Ivo Vandeneynde

    6 jaar geleden
    Wat een verschrikkelijke zaak. Iedereen weet toch wat dit betekent? Dat we nooit van die giftige producten zullen afgeraken. Europa heeft gekozen voor het geld van megabedrijven en niet voor de gezondheid van de Europese bewoners. Ondertussen weten we allemaal dat Monsanto een liegend, bedriegend en giftig bedrijf is!!