Verdachte letsels aangetroffen op schedel van onthoofde man

Bij de autopsie op de schedel en het skelet die dinsdag en woensdag op een terrein in Terhulpen werden gevonden, zijn verdachte letsels vastgesteld, maar niet noodzakelijk van criminele oorsprong. Dit is vrijdag van het parket van Waals-Brabant vernomen.

gjs

Er is onder meer sprake van verdachte letsels aan de schedel. Bijgevolg werden stalen genomen voor verdere analyse de komende dagen. “De vastgestelde letsels kunnen veroorzaakt zijn door een ongelukkige val, door een moedwillige daad van een derde of door een dier”, preciseerde de procureur.

De eigenaars van het terrein gingen dinsdagnamiddag ter plaatse met potentiële kopers en ontdekten de schedel aan de kant van de Ernest Solvaylaan. Ze verwittigden de politie. Die keerde woensdag met een ploeg van de slachtofferidentificatiedienst DVI (Disaster Victim Identification) en speurhonden terug naar het terrein en vond de rest van het skelet deels begraven onder bladeren. Volgens een wetsdokter dateert het overlijden van ongeveer zes maanden geleden.

Het skelet zou van een man van rond de 50 jaar oud zijn. “Het slachtoffer kon nog niet geïdentificeerd worden en geen enkel signalement van een vermiste persoon stemt ermee overeen”, aldus de procureur des Konings van Waals-Brabant.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen