© BELGA

Plus ArtikelVoetbalJupiler Pro League KRC Genk - Club Brugge

“Laat me tegen Fiorentina maar staan”: Kyriani Sabbe bezorgt Club drie punten met doelpunt en assist, maar kijkt alweer vooruit

BRUGGE -

Club Brugge boekte in Genk al de zevende opeenvolgende overwinning onder het bewind van coach Nicky Hayen en daarbij was Kyriani Sabbe één van de absolute uitblinkers: “Die assist kwam er wel dankzij één van mijn laatste krachten, maar ik sta hier nu wel met een trots gevoel”, toonde de Brugse jongeling zich ingetogen gelukkig.

Stefan Smet

Het gaat hard voor Kyriani Sabbe. Maar de 19-jarige rechterflankspeler, die ook in al Thessaloniki van zich liet spreken met een magistrale assist, blijft rustig onder alle lof die hij ook na zijn partij in Genk weer in ontvangst mocht nemen. “Het gaat inderdaad snel voor mij maar ik blijf rustig”, aldus Sabbe. “Wat er precies gebeurde bij die eerste goal? Ik probeerde Hugo (Vetlesen) te bereiken maar uiteindelijk belandde die bal voorbij een verraste Vandevoordt. Een goal is een goal en het is natuurlijk fijn om mijn eerste doelpunt te scoren voor Club. Kampioenengeluk zou ik het niet noemen, maar de voorbije maanden zat het ons vaak ook niet mee.”

“We zitten inderdaad in een goede flow maar het is nog lang en we moeten gewoon verder doen. We zien wel wat er gebeurt”, aldus Sabbe, die heel nuchter blijft en niet blind is voor zelfkritiek. “Mijn eerste helft was bijvoorbeeld echt niet goed genoeg, maar dat heb ik na de rust wel rechtgezet. We hadden het voor de pauze heel moeilijk in balbezit want we konden hen niet matchen qua energie maar we gaven ook niet echt open kansen weg. Er waren hooguit enkele afstandspogingen en wat crosses, meer niet.”

© BELGA

Ook bij de 0-2 eiste Sabbe een hoofdrol op want nadat hij McKenzie te vlug af was, rondde hij zijn rush fraai met een perfecte assist op de vrijstaande Vetlesen. “Dankzij die voorsprong ga je natuurlijk met een totaal ander gevoel opnieuw het veld op. Vervolgens hebben we het ook op een zeer volwassen manier uitgespeeld. Hugo en ik hadden het al vaker over die ‘cut back’ en nu pakte het goed uit. Die assist kwam er wel dankzij één van mijn laatste krachten denk ik maar ik sta hier nu wel met een trots gevoel”, glimlachte de Brugse youngster die bij zijn coach niet meteen om extra rust zal vragen.

“Laat me tegen Fiorentina maar staan, hoe meer wedstrijden hoe liever. Ik ben een voetballer, hé. Die halve finale wordt een historische partij en ik kijk er dan ook enorm naar uit. We moeten vooral voetballen zoals we de voorbije weken hebben gedaan want als we ons spel spelen, kunnen we iedereen pakken. Ach, we zien wel wat onze kansen zijn”, bleef Sabbe ondanks zijn jeugdig enthousiasme opvallend kalm en ook de virtuele koppositie leek hem niet uit zijn evenwicht te brengen: “Op de bus kijk ik straks wellicht gewoon wat Netflix en probeer ik misschien wat te slapen. De match van Anderlecht zal ik normaal niet volgen. Ik hoor later vanavond wel het eindresultaat. De sfeer in de kleedkamer was daarnet ook rustig want er kan nog veel gebeuren in de play-offs. Er zijn nog veel finales af te werken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer