Boer loopt een blauwtje en een diarree aan grappen

© *

Iedereen Beroemd schakelt deze week Marcel Vanthilt (61) in voor de rubriek 'Droge Humor': Vanthilt staat opgesteld in de Zoo van Antwerpen om een hele week vrienden, ­kennissen of collega's aan het lachen te krijgen. Zijn fans moeten vanavond afstemmen op Eén, voor de anderen hebben we deze vier tips geselecteerd;

tdl

de zanger die huwelijken mag voltrekken

Met Xander de Buisonjé (45) bezoekt Cath Luyten een Nederlander die jarenlang een hoofdattractie was voor de roddelpers. De voormalige zanger van Volumia! -herinner u de tegelplakker Afscheid met het zinnetje “néé, néé, néé, je hoeft niet te gaan schat”- blies in 2002 op de valreep zijn huwelijk af met tv-vedette Wendy van Dijk. Xander had haar bedrogen en een paar weken later bleek van Dijk nog eens zwanger ook. Het afgesprongen huwelijk leverde de zanger een zoon Sem op en levensles. Xander de Buisonjé is al elf jaar samen met een andere vrouw die hem een zoon Dex gaf én een dochter Céla-Lynn via een draagmoeder. De man treedt nog negentig keer per jaar op, maar dan in kleine feesttenten. Hij is ook Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand en mag dus huwelijken voltrekken. Handig, want hij kan in één klap de muzikale omlijsting verzorgen.

Buurman, wat doet u nu? Eén 21.25 uur

Bracke kop tegen kop met Crabbé

Het regende woorden als ‘verkleutering’ en ‘infantilisering’ toen VRT-figuren Siegfried Bracke en Ben Crabbé in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2000 de politiek een beetje dichter bij de burger probeerden te brengen met Bracke & Crabbé. Vlaams Blokkers als Gerolf Annemans werden volgens critici te zacht aangepakt, terwijl het programma de ster van de vrijwel onbekende Freya Van den Bossche in alle hevigheid deed fonkelen. Siegfried Bracke blikt in Dank dat u bij ons was terug op mooie tijden; de hele uitzending is gewijd aan veertig jaar verkiezingen op de Vlaamse televisie. Ook Gui Polspoel getuigt, net als Dirk Sterckx, Ivan De Vadder, Linda De Win en Martine Tanghe.

Dank dat u bij ons was Canvas 21.20 uur

Zorgboer Jitse mag een vervangster optrommelen

Een valse noot voor zorgboer Jitse uit Noorwegen: een van zijn uitverkoren dames doet hem de groeten en komt hem niet opzoeken. Siska (18) uit Denderbelle kreeg tijdens de opnames gevoelens voor iemand die ze al langer kende en trekt zich terug uit het programma. Maar geen nood: Jitse zou wel eens een vervangster durven optrommelen om bij hem in de Noorse sneeuw te komen rollebollen.

Boer zkt Vrouw - De Wereld Rond VTM 20.35 uur

Ben Stiller heeft last van zijn darmen

Een romantische komedie met Ben Stiller: oké, u bent gewaarschuwd. Stiller speelt een verzekeringsmakelaar met autistische trekjes en gevoelige darmen die zijn kersverse bruid op huwelijksreis betrapt met een duikinstructeur en thuis op een vroegere klasgenote Polly (Jennifer Anniston) botst. Wat volgt, is een diarree aan grappen in de anale sfeer én een heerlijke gastrol voor de betreurde Philip Seymour Hoffman.

Along came Polly Vitaya 20.40 uur

Netflix en co

Nog niets gevonden waar je zin in hebt? Dan kan onze bingewatcher Bo Vanluchene de serie The Good Place aanbevelen, die je sinds deze week in het Netflix-aanbod vindt.

‘The Good Place’ is het soort serie waarvan je één aflevering bekijkt en denkt: niet slecht, maar niks voor mij. Dan beginnen je vrienden aan te dringen, geef je het weer een kans, en ben je plots drie dagen van je leven kwijt. Het concept, de grappen en de acteurs zijn immers duivels goed. Hoofdrol is voor de onnavolgbare Kristen Bell, wiens personage Eleanor door een rekenfoutje in de ‘Goede Plaats’ terechtkomt, de hemel. Wat volgt, is een wilde en hilarische rit dat de grenzen van ethiek, romantiek en menselijkheid aftast. Netflix lost de nieuwe afleveringen van seizoen 3 niet in één klap, maar elke week eentje. Waaraan hebben we dat trage tempo verdiend? Bedankt, Satan.

The Good Place, seizoen 3 Netflix Vanaf 28 september

ook nieuw op Netflix

Jack Whitehall: Travels with my Father, seizoen 2, vanaf 28 september Vorig seizoen reisde de Engelse komiek Jack Whitehall samen met zijn vader doorheen Azië, een droom die uitkwam. Nu wil zijn pa de bestemming van de droomreis kiezen… Europa.

Chef’s Table, seizoen 5, vanaf 28 september Elke aflevering van deze documentaireserie focust op één chef-kok, en héél veel close-ups van heerlijk voedsel. Om te bingen dus. Aflevering om naar uit te kijken: die rond Albert Adria, een briljant kok in de schaduw van zijn broer, de meest gevierde chef ter wereld - Ferran Adria van El Bulli.

Keuze van de redactie

Video