Een grote kerstboom naast de Notre-Dame in hartje Parijs. Het is de eerste boom die er op het plein komt na de aanslagen van november 2015.
Volledig scherm
Een grote kerstboom naast de Notre-Dame in hartje Parijs. Het is de eerste boom die er op het plein komt na de aanslagen van november 2015. © AFP

Afbrokkelende Notre-Dame zoekt dringend geldschieters (en kijkt naar Beyonce en Jay Z)

De vroeggotische kathedraal in het centrum van Parijs is een mastodont, eentje die iedereen kent, eentje die iedereen ooit al heeft bezocht (of dat binnenkort misschien van plan is). Jammer genoeg wordt het een bouwval. Er is dringend geld nodig om de Notre-Dame te redden.

0 reacties

  1. Jarenlang was hij politie altijd nét een stap voor, nu is ‘Most Wanted’ drugsbaron Tom Michielsen (48) aangehouden in Berlijn: “Groothandelaar van coke”
    PREMIUM
    UPDATE
    6

    Jarenlang was hij politie altijd nét een stap voor, nu is ‘Most Wanted’ drugsbaron Tom Michielsen (48) aangehou­den in Berlijn: “Groothan­de­laar van coke”

    “Hij dwong de opsporingsdiensten tot het uiterste.” Maar nu lijkt het geluk van de 48-jarige drugsbaron Tom Michielsen uit Hoevenen (Stabroek) op. De man werd donderdag in Berlijn aangehouden. Hij moet in ons land nog een celstraf van acht jaar uitzitten. In Nederland wacht hem nog een celstraf van 11 jaar voor handel in cocaïne, heroïne en witwassen. En dan heeft hij al zeven jaar cel achter de rug in Dubai voor de ‘invoer van potten en pannen.’ Of zo beweert hij tenminste.
    Antwerpen, Stabroek
  2. "Hij is afgeslacht. Het is barbaars”: Philippe (22) doodgeslagen door tieners (14 en 15) vlak bij Belgische grens
    11

    "Hij is afgeslacht. Het is barbaars”: Philippe (22) doodgesla­gen door tieners (14 en 15) vlak bij Belgische grens

    De Franse jongeman (22) liep naar huis in Groot-Sinten (oftewel Grand-Synthe), niet ver van de Belgische grens, toen hij in de nacht van 15 op 16 april brutaal werd aangevallen en doodgeslagen. Philippe werd bewusteloos achtergelaten in een grote plas bloed op de parking van een Carrefour Contact. Twee minderjarigen van 14 en 15 jaar zitten momenteel in voorlopige hechtenis. Een derde aanvaller is nog voortvluchtig. “Het is echt onmenselijk, ze lieten hem lijden en sterven”, vertelde Kelvyn, de broer van het slachtoffer.