(vrnl) Lijsttrekker Ilse van Dienderen, Abdeslam El Ghamri, Haike Van den Bergh en Brend Van Ransbeeck.© rr

Groen streeft naar drie extra zetels in provincieraad Antwerpen

Antwerpen -

Ilse van Dienderen trekt voor Groen de lijst voor de provincieraadsverkiezingen in het arrondissement Antwerpen. De partij hoopt op acht zetels. Groen heeft nu vijf provincieraadsleden.

De Groen-leden uit de provincie Antwerpen legden de definitieve lijsten van kandidaten vast voor de provincieraadsverkiezingen op 13 oktober. De partij zet in op een eerlijke provinciebelasting waarbij alleenstaanden niet gediscrimineerd worden, gezonde en toegankelijke recreatiedomeinen en vlotte en veilige fietsverbindingen.

Van Dienderen (55), huidig provincieraadslid en Antwerps gemeenteraadslid, trekt de lijst. Op plek twee staat Brend Van Ransbeeck (27) uit Hoboken. Hij is het jongste provincieraadslid en werkt als communicatieverantwoordelijke bij mobiliteitsbedrijf Keolis. De top drie wordt afgesloten door nieuwkomer Haike Van den Bergh (24) uit Hemiksem, student burgerlijk ingenieur - architect aan de universiteit Gent.

Abdeslam El Ghamri (53) uit Boom staat op de vierde plaats. Hij is er lid van bijzonder comité voor de sociale dienst en is leerkracht maatschappelijke oriëntatie.

Lijstduwer is Ingrid Pira, voormalig burgemeester van Mortsel en voormalig Vlaams parlementslid. (svw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Politiek Antwerpen