Taylor Swift.© REUTERS/Fotomontage GVA

Ze flikt het weer: Taylor Swift scoort één miljard streams op vijf dagen

De kritieken waren gemengd, maar fans kopen wel massaal het nieuwe album van Taylor Swift (34). In minder dan een week ging ‘The tortured poets department’ boven één miljard streams.

Zo vestigt Swift alweer een nieuw record op Spotify. Nooit eerder werd een album in zo’n korte tijdspanne zo vaak beluisterd. Volgens de streamingdienst werd de plaat op 22 april al het best beluisterde album in één week. De grens van 1 miljard streams werd op 24 april bereikt, vijf dagen na de release. Verrassend is het record van Swift niet. Eerder raakte bekend dat het album op de eerste dag al meer dan 300 miljoen keer werd beluisterd.

Ook het vorige record was in handen van de Amerikaanse superster, met haar album Midnights uit 2022. Dat haalde ongeveer 700 miljoen streams op vijf dagen tijd. The tortured poets department, een dubbelalbum, is haar elfde plaat. Ook de eerste single, met Post Malone, brak al het record van meest gestreamde nummer op één dag. De verwachting is dat Taylor Swift komend weekend in zowat alle Europese landen op één staat in de charts. (tove)

LEES OOK. ‘The tortured poets department’ van Taylor Swift: literaire uitblinker, muzikale eenheidsworst ***

LEES OOK. Het lief van Taylor Swift heeft geen sixpack, en dat komt hem op ‘bodyshaming’ te staan

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER