In augustus gaat de zesde editie van Tichelland door.© IF

“Het gezelligste festival van het Waasland komt terug”: deze zomer de zesde editie van Tichelland

Tielrode -

Begin augustus gaat in de Ruisstraat in Tielrode de zesde editie van Tichelland van start, met een goed gevuld programma verspreid over drie dagen, waarop DJ Ghost niet mag ontbreken. “Hopelijk zijn de weergoden ons dit jaar beter gezind”, klinkt het bij de organisatie.

Vrijdag 2 augustus wordt het startschot gegeven met een afterworkparty. De buurtbewoners mogen hier, zoals de vorige jaren, gratis naartoe. “Ze zullen wel wat last ondervinden van de drukte dus we willen iets terugdoen voor hen. Ze worden dit jaar getrakteerd op een optreden van Tielrodenaar Garry Hagger”, zegt organisator Filip Van Goethem.

Slecht weer

Zaterdag om 14 uur gaat de festivaldag van start. Twaalf uur lang worden de festivalgangers verwend met een knappe line-up, waarop DJ Ghost niet mag ontbreken. “Hij is ondertussen een vaste waarde hier. We zijn ondertussen vrienden geworden en hij denkt mee om het festival te doen groeien”, zegt Filip.

LEES OOK. Pompende beats van Tichelland weerklinken over natgeregend Tielrode

Zondag is een familiedag met een kubb- en dartstoernooi, springkastelen en een grillfestijn. “Niet zomaar een barbecue, want het zal van hoogstaande niveau zijn”, zegt Filip. “Hopelijk hebben we dit jaar meer geluk met het weer, want vorig jaar is deze dag letterlijk in het water gevallen.” (Lees verder onder de foto)

In 2023 werd Tichelland geteisterd met regenweer.© pvs

Dit jaar voegde ook de organisatie van Tichelland en het team achter Après Ski Bar, die steevast in februari doorgaat, zich samen. “We willen heel het jaar door voor beleving zorgen”, klinkt het. “Zo staan we op 9 juni met de verkiezingen met de schirmbar (een après-ski bar) op het dorpsplein in Tielrode. Op termijn willen we het gezelligste festival van het Waasland worden.”

LEES OOK. Organisatoren Après Ski Bar krijgen hulp van festivalmedewerkers: “Nu kunnen we winter en zomer feesten”

 (pvs)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER