In dit bedrijf mogen werknemers zelf kiezen hoeveel ze verdienen. En dat lijkt te werken
WerkEen Londense start-up experimenteert met een bijzondere manier van verloning. Bij gokbedrijf Smarkets mag iedereen zelf kiezen hoeveel er op het einde van de maand op zijn of haar rekening wordt gestort. De catch: het bedrag moet wel goedgekeurd worden door de collega’s.
Volgens CEO Jason Trost werd het systeem 3 jaar geleden ingevoerd en paste het perfect in het streven van het bedrijf naar een zo groot mogelijke transparantie. Werknemers moeten hun loon niet onderhandelen met iemand die boven hen staat in een hiërarchie, maar mogen zelf een voorstel doen, waarna hun collega’s stemmen of die persoon dat geld echt waard is.
Storend
Elk salaris wordt vervolgens gepubliceerd in een intern systeem waar iedereen het loon van elkaar kan raadplegen en twee keer per jaar kan je je loon ook heronderhandelen. Aanvankelijk was dat elke maand, maar volgens Trost was dat systeem “veel te storend”. “Het is een waanzinnig proces, maar het werkt”, vertelt Trost aan nieuwssite Business Insider. “Ik denk ook dat dit het eerlijkste systeem is. Het geeft werknemers terecht het idee dat ze meer controle hebben over hun job en hun positie.”
De basis van het systeem is dus sociale consensus. “Als je substantieel meer zou vragen dan wat je collega’s verdienen, zal je waarschijnlijk snel afgeblokt worden. Collega’s evalueren wat je vraagt in een soort interne rechtbank”, aldus de CEO. “Sommigen zullen vinden dat het bedrag ongeveer correct is, anderen vinden het dan weer te veel of te weinig. Meestal vinden ze het te veel. En daarna volgt er positieve of negatieve feedback. Alles gebeurt dus open en bloot.” (lees hieronder verder)
Angeline Mulet-Marquisenie is een ingenieur uit Frankrijk die intussen 4 jaar bij Smarkets in Londen werkt. Volgens haar veroorzaakt het systeem soms moeilijke gesprekken tussen collega’s, maar uiteindelijk resulteert het in een gezondere omgeving. “Er wordt sowieso gepraat over verschillen in salaris, of die informatie nu publiek is of niet”, zegt ze. “Dat alles openlijk gebeurt, is goed. We weten wat iedereen verdient en er is weinig ongelijkheid in hoe mensen betaald worden.”
Het systeem kende zijn kinderziektes, volgens Trost. Zo was er ooit een werknemer die een project moest doen dat hij liever niet deed en bij wijze van protest verdubbelde hij zijn loon. Uiteindelijk moest de man fors gas terugnemen, “maar het was tijdverlies en het maakte mensen van streek”. “Doorgaans komt het de flexibiliteit en de menselijkheid echter ten goede.” (lees hieronder verder)
Volgens de man is het systeem ook goed voor werknemers die hun job wel goed doen, maar niet goed zijn in onderhandelen. Het zou ook kantoorintriges en hielenlikkerij verminderen.
Of Trost het een goed idee vindt om het ook in andere bedrijven te doen? “Dat hangt van het bedrijf af”, zegt hij. “Voor kleinere bedrijven en start-ups kan het zeker werken. Voor grotere, gevestigde bedrijven ligt het moeilijker. Daar hangt het van het management af of ze de moed hebben om met de positieve en de negatieve kanten van het systeem om te gaan. Maar het kan het waard zijn.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
"20, 50 of 100 vakantiedagen: zolang je werk maar af is"
-
Livios
In welke maanden leveren je zonnepanelen het meeste op en hoe komt dat?
Wil je weten hoeveel stroom je zonnepanelen jaarlijks, maandelijks of dagelijks opwekken? Bouwsite Livios legt uit hoe je dat makkelijk zelf berekent en welke factoren een invloed hebben op de opbrengst van je installatie. -
PREMIUM23
Franky en Coen bakken al twee jaar frietjes aan het front in Oekraïne: “Raketten zijn veel te duur om aan ons karretje te verspillen. Maar die drones...”
Frituuruitbaters Franky van Hintum (55) en Coen van Oosten (51) uit Eindhoven trokken al vijftien keer voor een maand naar Oekraïne om er gratis frieten te bakken. Ze bedienen er tot 2.000 burgers en soldaten per dag. De rij voor hun kraam is vaak 100 meter lang. Vorige zomer overleefden ze een raketinslag, maar pas sinds hun laatste reis in maart bakken ze met bibberhanden. “Het is een drone-oorlog geworden. Vanaf nu is alles anders.” -
-
Spaargids.be
Houdt jouw spaarrekening op te bestaan? “Opgebouwde voordelen neem je mee naar nieuwe rekening”
-
“Vriendjes”: Russische kannibaal en moordenaar lachend op de foto in Oekraïne
Twee van de meest beestachtige misdadigers uit Rusland hebben elkaar blijkbaar gevonden aan de frontlijn in Oekraïne. Een moordzuchtige kannibaal en een moordenaar die twee jonge vrouwen in stukken heeft gehakt, poseren lachend op een foto. De twee “vrienden” hebben afschuwelijke daden op hun kerfstok, maar werden allebei vrijgelaten uit de gevangenis om te vechten in Oekraïne. Als ze de oorlog overleven, kunnen ze naar huis. Als vrije mannen. -
Waar is Wally? Amerikaanse man is zijn ‘hulpalligator’ kwijt nadat grappenmaker hem steelt
Sommige mensen hebben veel steun aan hun hulphond, maar de Amerikaanse Joie Henney kan niet zonder zijn ‘hulpalligator’. Nu is Wally spoorloos. Hij werd meegenomen door grappenmakers en vervolgens gedumpt in een moeras. Zijn eigenaar hoopt het beest nog terug te vinden. -
Indonesië gaat 10.000 mensen permanent verhuizen vanwege vulkaan Ruang
-
Livios
Last van de tuinomheining van je buren? Dit zijn de regels omtrent vergunning, plaatsing en onderhoud
-
Britse politie zoekt gestolen boormachine en vindt buit van half miljoen euro: onder meer quad en zes caravans
De diefstal van een boormachine met een tracker heeft in het Verenigd Koninkrijk geleid tot de vondst van meer dan duizend voorwerpen die vermoedelijk zijn gestolen. De politie nam onder meer gereedschap, een quad en zes caravans in beslag. De totale waarde van al die spullen ligt mogelijk boven de 500.000 pond (582.000 euro), bericht de BBC. -
KIJK. Tiktok maakt deze Nederlandse frituur zo populair dat stad wil ingrijpen
Nadat de zaak viraal ging op TikTok, groeit ‘Fabel Friet’ in Amsterdam alsmaar meer aan populariteit. De kleine frietzaak opende hun deuren tijdens de coronaperiode, zo’n vier jaar geleden. Met toppings als Parmezaanse kaas, truffelmayonaise of cheddar lokken ze veel nieuwsgierigen. Al zorgt dat meteen ook voor ellenlange wachtrijen voor hun deur. De stad wil daarom nu dat in de rij nog maar tien mensen mogen staan die besteld hebben. -
vacature.com
Hier moet je werken om 60 dagen verlof te krijgen
2 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageerYannick V
Erik erik hannes