De feiten speelden zich volgens het parket af "in relationele sfeer".
Foto: Bruzz

Man van 34 aangehouden voor doodslag na steekpartij in Molenbeek, waarbij twee slachtoffers om het leven komen

Een man van 34 is aangehouden voor doodslag na de dodelijke steekpartij in Molenbeek. Dat laat het parket van Brussel weten. De man stapte zelf naar de politie om te melden dat hij de slachtoffers had neergestoken. De slachtoffers zijn een man van 63 jaar oud en een vrouw van 55 jaar oud. 

Dinsdag omstreeks 15 uur gaf een man van 34 jaar oud zich aan in het politiecommissariaat in Brussel-Noord. Hij beweerde iemand te hebben neergestoken in de Henri Hollevoetlaan in Molenbeek. 

De politie van Brussel-West ging meteen ter plaatse en trof daar in een woning de lichamen aan van 2 slachtoffers. De MUG en hulpdiensten kwamen ook ter plaatse, maar hulp kon niet meer baten. De slachtoffers zijn een vrouw van 55 jaar oud en een man van 63 jaar oud.

Het parket van Brussel werd op de hoogte gebracht en vorderde een onderzoeksrechter voor doodslag. Ook het laboratorium van de federale gerechtelijke politie en een wetsdokter kwamen ter plaatse.

Feiten spelen zich af "in relationele sfeer"

Het gerechtelijk onderzoek loopt nog, maar het parket meldt in een persbericht dat voorlopig onderzoek aantoont "dat de feiten zich afspelen in een relationele sfeer". De onderzoeksrechter heeft beslist om hem aan te houden voor doodslag. 

Volgens onze informatie zijn de slachtoffers de lokale kunstenaar Paul Buyse en zijn ex-vrouw. De burgemeester van Molenbeek, Catherine Moureaux (PS), brengt op haar Facebookpagina een hulde aan Buyse. 

Meest gelezen