© BELGA

Patro-trainer Stijn Stijnen verweert zich na stevige schorsing in volle promotiestrijd: “Bond moet zich ook aan regels houden”

Voor de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal is vrijdagnamiddag het dossier van coach Stijn Stijnen van Patro Eisden Maasmechelen behandeld. Het Disciplinair Comité schorste de ex-keeper voor een duw/slag aan zijn broer en het onrechtmatig betreden van het veld. Hij liep in totaal zo (opgeteld met een oude schorsing) zes speeldagen schorsing op. Zijn advocaat Walter Van Steenbrugge stelde de werking van de voetbalbond en reviewcommissie in vraag en vroeg om de schorsing niet op te leggen.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

Op bezoek bij Beveren (0-1, red.) op 15 maart werd Stijnen met een tweede gele kaart naar de tribune gestuurd. Die kwam er nadat iemand van zijn bank een bal op het veld had gegooid om tijd te rekken. De coach reageerde furieus en gaf de man die de bal gooide, nota bene zijn broer Steven die assistent is van Patro, een duw/slag. De reviewcommissie vond die uithaal een inbreuk op de fysieke integriteit. 

Van Steenbrugge zag procedureel echter problemen met de betrokkenheid van Guy Goethals en Ariël Jacobs bij die beslissing. De ene is match delegate, iemand die volgens Van Steenbrugge niet in de reviewcommissie mag zetelen. De andere is Director of Football van eersteklasser OH Leuven en dus belanghebbende partij. Op het moment van de beslissing was er nog een wedstrijd om degradatie/promotie mogelijk tussen Patro en OHL.

© BELGA

Stijnen vroeg ook om de straf voor het betreden van het veld kwijt te schelden. “De match delegate heeft gezegd dat ik het veld op mocht na de wedstrijd.” In een vurig betoog vroeg hij om een faire behandeling. “Men vraagt mij om mij aan de regels te houden, je ziet dat de bondsinstanties de reglementen naast zich neerleggen. Ik weet dat mijn gedrag richting arbiters anders moet, maar ik moet mijn job kunnen uitvoeren.” Een beslissing volgt “zo snel mogelijk”.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer