woensdag 17 oktober 2018 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Kooijman was de topschutter bij Bocholt. Dick Demey

Handbal BeNeleague Aalsmeer - Bocholt 31-33

Bocholt opnieuw leider

Bocholt is opnieuw leider in de BeNeleague. De Noord-Limburgers wonnen hun inhaalwedstrijd op het veld van Nederlands kampioen Aalsmeer: 31-33.

Bocholt begon aarzelend aan de match en keek al snel tegen een achterstand van drie doelpunten aan. Maar dan ging het plots te snel voor de Nederlanders. Van 8-5 ging het in één ruk naar 8-9. Het aandeel van Kooijman in de 13-15-ruststand was groot. De tweede helft was een kopie van de eerste. Aalsmeer schoot het best uit de startblokken, maar Bocholt klampte aan en nam het in het slotkwartier helemaal over. Op de 31-33-zege van de bezoekers viel niets aan te merken.  (ik) 

Scoorden voor Bocholt: Kooijman 12, Winters 5, Valkenborgh 6, J. Lamers 1, Wertelaers 6, Spooren 3. 

Tegen Liberbank Cuenca in Europa - Bocholt kent intussen ook zijn tegenstander in de derde ronde van de EHF-Europabeker. THW Kiel, dat bovenaan het verlanglijstje van de Limburgers stond is het niet geworden. Het Spaanse Liberbank Cuenca kwam uit de trommel. Cuenca staat na zes speeldagen in de Spaanse liga op de tiende plaats. Bocholt speelt op 17 november eerst thuis, een week later volgt in Spanje de return. (ik)

SPORTING NELO

Drie vraagtekens

NeLo trekt vandaag naar Sittard voor de inhaalwedstrijd (19u) tegen Lions, dat vorig weekend verrassend het Oostenrijkse Alpla Hard uitschakelde in de EHF-beker. Bij NeLo zijn Vernooy (hamstring), Lukkesen (enkel) en Schoenaker (enkel) twijfelachtig. Versleeuwen lijkt klaar voor zijn comeback. Pastoor moet nog wat geduld hebben. (ik)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws