Plofkraak op bankkantoor in Hamont: “Deel van buit is in het kantoor en op straat blijven liggen”

Aan het Marktplein in Hamont is zondagochtend een plofkraak gepleegd op een bankkantoor van BNP Paribas Fortis. “De daders zijn kunnen ontkomen met een zak, maar een deel van de buit is in het kantoor en op straat blijven liggen”, zegt Fortis-woordvoerster Hilde Junius. De bank heeft nog geen zicht op hoe groot de buit is. Het bankkantoor blijft nog enkele dagen gesloten.

gvb, ppn

Bij de plofkraak vielen geen gewonden. Wel is er heel wat schade aan de gevel, de geldautomaat werd volledig uit de muur geblazen. Ook sneuvelden ramen van een naburig gebouw. Het labo en ontmijningsdienst DOVO kwamen ter plaatse voor onderzoek.

“Ik heb de plofkraak iets voor 6 uur zelf gehoord”, zegt Rick Rijcken, burgemeester van Hamont-Achel. “Er is veel schade aan het bankgebouw zelf, waar de ramen op het eerste verdiep zijn beschadigd. Er is ook één woning op de markt waarvan alle ramen stuk zijn, dus het is nu prioriteit voor de gemeente en de brandweer dat we het glas opruimen en de ramen van de woning afgedicht worden.”

Ook vorige week zondag was er een plofkraak in onze provincie. Toen ging het om het filiaal van bpost in Kinrooi. Het bleef daar bij een poging met zware schade.

© GVB

© GVB

© GVB