Roos Willemsen (VVC Brasschaat), topscoorster in de reeks.© RR

Vrouwenvoetbal

Seizoen was afgelopen voor Vosselaar en Brasschaat, … maar nu spelen ze toch eindronde: “Eigenlijk wil iedereen in interprovinciale blijven spelen”

Vosselaar speelde vorig weekend de laatste wedstrijd van de competitie. Het werd 0-1 tegen Bosdam-Beveren. Bij het nummer drie in Interprovincale B werd er uitgekeken naar vakantie. Blijkt nu dat de ploeg van Jonas Marien zich toch mag opmaken voor de eindronde. Hetzelfde verhaal bij VVC Brasschaat.

Hoe dat komt? Daarvoor is één schuldige: KV Mechelen. Het B-elftal van KV pakte de titel in de interprovinciale reeksen en het zou zijn opwachting maken in eerste nationale. Alleen: doordat het A-elftal van KV Mechelen volgend seizoen vrijwillig afglijdt uit de Super League naar eerste nationale, mocht het B-elftal niet promoveren.

Dus promoveerde nummer twee, Bilzen United, naar eerste nationale. Zo mogen Vosselaar en VVC Brasschaat zich opmaken voor eerst de eindronde onder periodewinnaars en dan, eventueel, een stijgingseindronde met een Waals elftal én de ploeg die dertiende eindigde in eerste nationale. Al staan ze daar niet allemaal voor te springen.

Opnieuw opladen

“De ambitie van de club was om ook volgend seizoen opnieuw bovenin mee te draaien in de Interprovinciale reeksen”, klinkt het bij Vosselaar-coach Jonas Marien. “Maar deze week kregen we een brief dat we toch verwacht worden op de loting van de eindronde. Het is nu zaak om de ploeg opnieuw wat op te laden voor de eindronde, want eigenlijk hadden we zaterdag een punt achter ons seizoen gezet. We zullen zien hoe de eindronde verloopt.”

Eenzelfde verhaal bij VVC Brasschaat. “Plots kregen we, als nummer vier, bericht dat we worden verwacht op de loting volgende week. Er waren een paar dames die zouden afzwaaien, maar nu mogen ze zich toch nog opmaken voor enkele wedstrijden. Toch mooi dat we deze kans nog krijgen”, klinkt het bij bestuurslid Rian Adriaensen.

De loting vindt maandag plaats om 13 uur en is live via stream te volgen. (dsvn)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen