Direct naar artikelinhoud

Trump dreigt financiële steun aan Midden-Amerikaanse landen stop te zetten en eist handhaving grenzen

Een Hondurese familie die op weg is naar de VS rust uit bij een benzinestation in Guatemala.Beeld AFP

De VS hebben volgens president Donald Trump van verschillende Midden-Amerikaanse landen geëist hun grenzen te handhaven voor migranten zonder geldige papieren. 

De regeringen van Guatemala, Honduras en El Salvador zouden vandaag het bericht hebben gekregen dat de VS hun financiële hulp zullen stopzetten als ze blijven aanvaarden dat migranten zonder de nodige papieren de VS blijven inreizen.

"Iedereen die illegaal de VS betreedt, zal opgepakt en opgesloten worden. Daarna worden ze naar hun thuisland teruggestuurd", schreef Trump op Twitter.

lees verder onder de tweet:

Twitter bericht wordt geladen...

Migrantenkaravaan

Eerder waarschuwde de president zijn ambtsgenoot in Honduras al dat het land moet zorgen dat de karavaan van zo'n tweeduizend migranten die het land ontvlucht is en op dit moment over land onderweg is naar de VS, terug moet opnemen. Als dit niet gebeurt, dreigt Trump de financiële steun aan het land 'per direct' op te zeggen.

Twitter bericht wordt geladen...

Een Hondurees meisje huilt terwijl ze aan de arm vastgehouden wordt. Ze is met haar familie op weg naar de Verenigde Staten.Beeld AFP