Motorrijder (43) merkt landbouwvoertuig te laat op en sterft ter plaatse

Een motorrijder (43) uit Diksmuide is maandag om het leven gekomen na een tragisch ongeval met een landbouwvoertuig. Zijn echtgenote, die achterop de motor zat, is lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht.

ptb

Het ongeval vond omstreeks 16.30 uur plaats in de Kortewildestraat in Vladslo, een deelgemeente van Diksmuide. Daar stond ter hoogte van de verkeersremmer aan huisnummer 55 stond een voertuig stil, vermoedelijk omwille van een klapband. Toen de bestuurder van de wagen hulp ging vragen aan een landbouwer, kwam die vervolgens aangereden met zijn verreiker, een landbouwvoertuig waarmee zware lasten getild kunnen worden. Vermoedelijk om de wagen weg te slepen.

Maar toen de verreiker het landbouwterrein wou verlaten, liep het mis. Een motorrijder, een man van 43 uit Diksmuide, die vanop het fietspad kwam aangereden, merkte pas veel te laat het landbouwvoertuig op en knalde tegen één van de uitstekende pinnen. De man was op slag dood. De passagier die achterop zat, zijn 44-jarige echtgenote, is lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht.

De landbouwer, die het ongeval zag gebeuren, verkeert in shock en wordt opgevangen door slachtofferhulp. De Kortewildestraat blijft nog voor onbepaalde tijd afgesloten, een deskundige van het parket is ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen