R. Kelly© AP

Ook in beroep 20 jaar cel voor zanger R. Kelly

De straf van twintig jaar cel voor R. Kelly voor kinderporno en afpersing is terecht. Dat heeft het hof in Chicago dat het hoger beroep behandelde, beslist. Dat meldt ABC News.

jvh
Bron: BELGA

Kelly werd in 2021 schuldig bevonden aan onder meer het leiden van een organisatie die als doel had vrouwen en meisjes te misbruiken. De voormalige zanger werd daarvoor veroordeeld tot een gevangenisstraf van dertig jaar. Kelly werd later in Chicago veroordeeld tot nog eens twintig jaar cel. De Amerikaan ging tegen beide uitspraken in beroep.

Het juridische team van Kelly, die de aantijgingen altijd heeft ontkend, voerde verschillende argumenten aan om de geldigheid van de veroordeling van twintig jaar cel tegen te spreken. Het panel bestempelde die als een poging van Kelly om de aanklacht volledig te ontlopen en ging hier niet in mee.

“Teleurgesteld”

Jennifer Bonjean, de advocaat van Kelly, laat in een verklaring weten dat ze van plan zijn om het Hooggerechtshof om herziening van de uitspraak te vragen. “We zijn teleurgesteld in de uitspraak, maar onze strijd is nog lang niet gestreden.”

Aanklagers in Chicago, de geboortestad van Kelly, eisten eerder een zwaardere straf dan de twintig jaar cel, namelijk 25 jaar cel. Bovendien wilden ze dat die celstraf pas zou ingaan nadat Kelly de straf van dertig jaar had uitgezeten. Dat werd afgewezen en de Amerikaan mag de straffen van twintig en dertig jaar tegelijkertijd uitzitten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER