Ida Volckerick (74) en Frank Aerts (75)© Victoriano Moreno

ALLEMAAL ANTWERPEN. “Als wij er niet meer zijn, gaat de horeca een zwarte vlag uithangen”

Antwerpen -

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Ida Volckerick (74) en Frank Aerts (75).

“Als wij er niet meer zijn, gaat de horeca een zwarte vlag uithangen (lacht). We zijn echte Bourgondiërs. We houden er enorm van om gezellig met z’n tweetjes of met vrienden of familie op restaurant te gaan. Ons favoriet stekje willen we liefst niet verklappen. Want het is er nu al druk genoeg.” 

“Maar allez we zullen onze geheimtip toch prijsgeven: Upton in de Napelsstraat is echt onze favoriet. De kok heeft in Japan gewoond. Hij focust vooral op de hedendaagse keuken waarin Italiaanse invloeden met af en toe een oosterse knipoog zijn terug te vinden.”

“Wij zijn al 51 jaar getrouwd, maar we kennen elkaar al veel langer. We zijn opgegroeid in dezelfde straat. Naarmate we ouder werden is de vonk overgeslagen. Of we tips hebben voor een lang en geslaagd huwelijk? Urenlang praten met elkaar en alles duidelijk communiceren doen we eigenlijk niet. Volgens ons moeten beide partners gewoon hun goesting kunnen doen. Maar of dat een gouden raad is, kunnen we natuurlijk niet verzekeren. Ieder koppel is namelijk anders.” (nd)

© Victoriano Moreno

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Allemaal Antwerpen