Opvallend incident met windmolen in Waals dorpje: “Dit is zeldzaam”

Feluy -

Een opvallend incident in Wallonië donderdag. Een windturbine liep daar om nog onduidelijke reden een bladbreuk op. “Dit is een zeldzaam incident.”

Nina Nzenza

Verrassing voor de inwoners van Feluy, in de buurt van Chemin Vert donderdag. Langs de Route Baccara merkten ze een zwaar beschadigde windturbine op. Het gaat om een van de turbines van het Elawan Feluy windpark. Daarbij werd een bladbreuk vastgesteld. Eén van de messen is volledig gebogen en er viel ook puin in een naastgelegen veld. De lokale politie arriveerde rond de middag ter plaatse en ook de beheersmaatschappij bezocht de installatie.

Er werd een gecoördineerde interventie opgezet om verkeer in de buurt te vermijden en de omvang van de schade te beoordelen. “Dit is een zeldzaam incident dat enkel materiële schade veroorzaakte die beperkt bleef tot het ene blad van de betrokken windturbine”, laat Elawan Energy weten via een persbericht. “Dat zal in ieder geval vervangen moeten worden. In dit stadium zijn er onderzoeken aan de gang, uitgevoerd door de fabrikant, om te bevestigen dat het incident dat we donderdag tegenkwamen in feite beperkt is tot een defect onderdeel van een enkele windturbine.”

Het pad naar het windpark is inmiddels afgesloten en de zeven machines van de vloot staan ​​stil tot er groen licht komt van de fabrikant. Voor burgers in de buurt is er geen directe dreiging.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen