Plannen voor het treinstation van Wezemaal
Foto: gemeente Rotselaar

Rotselaar wil dat werken aan station Wezemaal opschieten: "Aangetekend schrijven om dringend verder te werken"

Rotselaar wil dat de ingrijpende werken aan het station van Wezemaal sneller vooruitgaan. Infrabel investeert 11 miljoen euro in een autotunnel onder de spoorweg, maar ook in een voetgangersbrug en nieuwe fietspaden. Volgens het gemeentebestuur liggen de werken aan het station van Wezemaal al een tijdje stil of komt er maar geen schot in.

De werken aan het treinstation van Wezemaal, een deelgemeente van Rotselaar, ogen fraai: een tunnel, nieuw voetpaden, fietspaden en een uitgebreide fietsparking. Infrabel investeert dan ook 11 miljoen euro in het kleine, maar veel gebruikte station. Maar de werken hebben veel gevolgen voor de bewoners en handelaars, zegt burgemeester van Rotselaar Jelle Wouters (Rox).

"De werkzaamheden duren al even en lijken nu vertraging te hebben opgelopen. We hopend dat de hinder voor de buurt en de handelaars niet te lang meer duurt. Daarom hebben we een aangetekend schrijven gericht aan de aannemer en Infrabel om hen aan te manen om verder te werken. We willen daarover snel samenzitten met hen."

Bij Infrabel hebben ze begrip voor de klachten zegt woordvoerder Frederic Petit: "Door een treinvrij weekend begin maart en het aanhoudende regenweer hebben we vertraging opgelopen. We gaan samenzitten en we gaan onze aannemer vragen om de werken sneller uit te voeren, zodat het werkschema opnieuw op de rails zit" 

Meest gelezen