Kan het nog gekker? Ex-profrenner gaat zeven marathons op zeven dagen lopen voor het goede doel

Cultfiguur Jens Voigt blijft een bezige bij. Begin januari wil hij zeven dagen op rij een marathon lopen. De opbrengsten van zijn ‘Marathon Madness’ gaat naar Tour de Cure, een Australische organisatie die zich inzet in de strijd tegen kanker.

gvdl

Hij is altijd een beetje gek geweest, Jens Voigt, tweevoudig ritwinnaar in de Tour maar vooral bekend van zijn nooit aflatende stijl en bijhorende commentaren. De Duitser verwierf via twitter wereldwijde bekendheid met zijn fameuze boodschap ‘Shut Up Legs’ telkens het hem te veel leek te worden. De joviale Duitser groeide doorheen de jaren dan ook uit tot een heus cultfiguur in het peloton.

Met zijn ‘Marathon Madness’ wil Voigt fondsen werven voor en de aandacht vestigen op de strijd tegen kanker. Hij zal zijn eerste marathon lopen op dinsdag 2 januari, telkens van 12 uur ’s middags tot ongeveer vier uur ’s namiddags. Locatie: de wijk Grunewald in zijn thuisstad Berlijn. Wie zin heeft, kan meelopen.

Naast geld en aandacht voor het kankerfonds wil Voigt ook zijn eigen limieten opzoeken. “Ik hou ervan mijn limieten te overstijgen om te zien tot wat mijn lichaam en geest in staat zijn. En hoe kan je beter je limieten overstijgen dan door zeven marathons op evenveel dagen te lopen. Misschien is dit wel de grootste uitdaging waar ik ooit voor heb gestaan. En voor de mensen die denken dat ik gek ben! Ik heb nooit gezegd dat ik het niet ben.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen