Kinderen kunnen zich boven Mercado aan Groenplaats uitleven in een … maïsbad

15 ton maïs in een ruimte, zo’n twintig tot dertig centimeter hoog. Dat is zo’n beetje de definitie van een maïsbad, een variant op het ballenbad of de zandbak. In de indoor speeltuin van de Mercado aan de Antwerpse Groenplaats werd die donderdag geïnstalleerd. De maïskorrels zijn bewerkt, ze zijn hard en niet giftig.

RVRE

Op een oppervlakte van honderd vierkante meter kan jong en oud vanaf dit weekend een duik nemen in vijftien ton maïskorrels, een halve meter hoog. Binnenspeeltuin Playground wil daarmee “origineel en zottekes” uit de hoek komen.

“Zo’n groot maïsbad is ongezien in België. In Duitsland en Nederland is het concept wel al bekender. Het ligt tussen een zandbak en een ballenbad in. We wilden zo’n maïsbad omdat we inzetten op originele en atypische speelervaringen. De kinderen – en ongetwijfeld ook de avontuurlijkere ouders – kunnen erin springen, duiken en schuiven. Verder leggen we er ook speeltuigen, buizen en emmers in”, zegt Sven Van den Abbeele, initiatiefnemer van Playground.

Te veel stof

Het is helemaal veilig, zegt hij. “Het bad is gevuld met harde, bewerkte maïs die niet giftig is. Het is niet de bedoeling dat kinderen de korrels opeten, maar op zich zullen ze daar niet ziek van worden. We zijn daarvoor te rade gegaan bij andere speeltuinen in Duitsland. De maïs zou zeker twee à drie maanden goed moeten blijven. Daarna evalueren we of hij nog oké is.”

Het binnenblazen van de maïs gebeurde gisteren vanuit een vrachtwagen met een grote buis. Maar daarbij kwam meer stof vrij dan verwacht. “We bekijken de volgende dagen of het stof voldoende zakt. Zo niet, zullen de kinderen in het maïsbad een overall moeten aandoen om hun kleren te beschermen. Een schoonmaakploeg moet nu eerst al het stof wegwerken”, zegt Van den Abbeele.

De pop-upspeeltuin Playground opent morgen voor de tweede keer de deuren boven Mercado en blijft open tot en met de paasvakantie volgend jaar. Naast een maïsbad zijn er ook nog een spiegel- en spinnenbos, een kinderdisco, een klimtoren en een chillcorner met luisterbox. Playground mikt op kinderen van 3 tot 10 jaar.

© The Reporter, Vacaville

www.play-ground.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER