© ima

Koppel riskeert celstraf voor mishandeling met riem: “We wilden streng zijn voor onze kinderen”

Een koppel uit Geel moest zich voor de rechter verantwoorden omdat het zijn zes kinderen zou hebben geslagen met een riem. Het parket eiste tot 12 maanden cel. “We wilden streng zijn voor onze kinderen.”

ima

Yves Y. (48) en zijn vrouw Naomie N.N. (33) uit Geel werden in mei vorig jaar van hun vrijheid beroofd. Een van hun dochters had op school verteld dat zij, haar broers en zussen door hun ouders waren geslagen met een riem en de blote handen.

Bij hun vrijlating later kregen de ouders van Kameroense afkomst een contactverbod met hun kinderen opgelegd. Ze moesten zich ook laten begeleiden bij de opvoeding. “Het gezin staat nog steeds onder toezicht van de jeugdrechtbank. De ouders houden zich aan de voorwaarden”, zegt aanklager Stephanie Joncheere. “Het contactverbod is opgeheven. Alleen de twee jongens verkiezen om in het pleeggezin te blijven. De feiten kunnen niet door de beugel. Een ernstig signaal is op zijn plaats.”

De ouders wonen al vele jaren in Geel. “Ze zijn prima geïntegreerd. De vader is opgegroeid in Kameroen. Hij heeft zelf ook een strenge opvoeding genoten”, zei meester Dominique Mbog. “Hij wil dat zijn kinderen slagen in het leven en niet in de cel of een sociale woning belanden.”

De vader nam zelf ook het woord. “We hebben spijt van wat er is gebeurd. We wilden streng zijn, maar ons leven is gewijzigd. We denken alleen nog aan de toekomst van onze kinderen. We hebben in de gevangenis gezeten en hopen op barmhartigheid.”

Vonnis: 17 april.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER