Wielrennen

Van Aert keert volgende week terug in competitie: “Ik ben zeker niet top, maar ik heb er zin in”

© ANP / ANP

Na een afwezigheid van meer dan acht weken maakt Wout van Aert komende donderdag zijn rentree in competitie: hij neemt deel aan de Ronde van Noorwegen, een vierdaagse rittenkoers van 23 tot en met 26 mei.

blg

Voor Wout van Aert wordt het zijn eerste wedstrijd sinds zijn zware val in Dwars door Vlaanderen, waar hij zijn sleutelbeen, borstbeen en zeven ribben brak. Als gevolg daarvan moest de 29-jarige Kempenaar een kruis maken over de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en zijn debuut in de Giro. “Het was niet altijd makkelijk om langs de kant te moeten staan, maar gelukkig kan ik nu weer vooruitkijken”, vertelt hij in een mededeling van zijn ploeg, Visma-Lease a bike.

“Ik ben zeker niet top, het is een test”, zegt Van Aert. “Maar ik heb er wel veel zin in. Ik kijk ernaar uit om weer een rugnummer op te mogen spelden. De afgelopen weken heb ik steeds iets meer kunnen trainen, maar dat is nog altijd iets anders dan het rijden van wedstrijden. Daarom is het mijn voornaamste doel om mezelf te testen en te kijken hoe ik het er in een wedstrijd vanaf breng. Zonder verwachtingen.”

Toch naar Tour?

Afscheidnemend sportief directeur Merijn Zeeman van Visma - Lease a Bike geeft ook aan dat de verwachtingen omtrent Van Aert niet meteen hooggespannen zijn: “Wout start zonder druk om te presteren. Voor hem is dit een goed moment om zichzelf weer eens te testen in wedstrijdverband. Hoe de rest van zijn wedstrijdprogramma eruitziet, weten we nog niet. Dat zullen we ergens de komende weken zien.”

Het blijft dus onduidelijk of Van Aert straks alsnog naar de Ronde van Frankrijk gaat. “We doen alles stap voor stap. Dat is in het hele herstelproces ook het beste gebleken”, besluit hijzelf. Van Aert bereidde zich op zijn rentree voor op Spaanse wegen: een tiental dagen terug reisde hij naar de Costa Brava af voor een persoonlijk trainingskamp in de buurt van fietshotspot Girona.