Eurovisiesongfestival

Joost Klein moet zich volgende maand verantwoorden voor Zweedse rechtbank, advocaat ontkent “elk strafbaar feit”

Joost Klein.© afp

De Nederlandse artiest Joost Klein moet zich binnenkort melden bij een Zweedse rechtbank voor de gebeurtenissen tijdens het Eurovisiesongfestival vorige week. Dat heeft zijn advocaat aan Zweedse media gezegd. Die advocaat ontkent ook dat Klein een strafbaar feit zou gepleegd hebben.

belga

Het Zweedse Openbaar Ministerie en de rechtbank hebben het nieuws nog niet bevestigd, maar volgens zijn advocaat Jan-Åke Fält, moet Eurovisiesongfestivaldeelnemer Joost Klein zich begin juni melden bij de rechtbank in Malmö. Kleins advocaat liet aan Zweedse media weten dat de politie nog bezig is met het onderzoek. Hij ontkende ook de beschuldigingen en ziet een “goede kans” op vrijspraak.

Een medewerkster van het Eurovisiesongfestival deed vorige week naar aanleiding van een incident achter de schermen aangifte. Volgens de Nederlandse omroep AvroTros zou de artiest “een dreigende beweging” hebben gemaakt naar de vrouw, omdat zij hem tegen gemaakte afspraken in zou hebben gefilmd. De Zweedse politie onderzocht het voorval, waarna songfestivalorganisator EBU Klein diskwalificeerde voor de finale van zaterdagavond.

Joost Klein zelf heeft nog niet inhoudelijk gereageerd op de gebeurtenissen.