Organisatoren en vrijwilligers van Molekens Kermis staan nu al te popelen voor de tweede editie van midden augustus.© Hans Otten

Molekens Kermis viert in augustus weer feest en ‘dumpt politici in watertank’: “Knopen bewust aan bij traditie van Vlaamse kermissen”

Herentals -

De bewoners van de Herentalse buurt de Molekens bliezen vorig jaar de vroegere wijkkermis met succes nieuw leven in. Voor de tweede editie midden augustus breiden de initiatiefnemers het gebeuren met een extra dag uit en voegen er enkele blikvangers aan toe, zoals een ‘dunk tank’ met lokale politici.

Hans Otten

De zon stond vorig jaar verschroeiend aan de blauwe hemel, maar de tweedaagse Molekens Kermis was wel een ongelooflijk succes. De organiserende wijkbewoners besloten ter plekke om er in 2024 een vervolg aan te breien. “We knopen bewust aan bij de vroegere traditie van de Vlaamse kermissen”, zeggen medeorganisatoren Tom Helsen en Nancy Buyens. “Door allerlei activiteiten willen we jong en oud samenbrengen voor een onvergetelijk weekend vol nostalgie, plezier en verbondenheid.”

De eerste editie van Molekens Kermis was vorig jaar een groot succes.© Hans Otten

Nieuw is alvast dat het weekend van 17 en 18 augustus met de vrijdagavond 16 augustus uitbreidt. Bovendien verhuizen alle activiteiten vanuit de Acacialaan, waar ze vorig jaar voor de deur van café De Molekens plaatsvonden, naar het groene pleintje voor de vroegere buurtsupermarkt Spar in de Lindenlaan. “Daar brengen we het podium voor de optredens, de eetkraampjes, de volksspelen en de kermisattracties bij elkaar op één locatie, wat de gezelligheid nog moet vergroten. Maar we voegen er ook enkele nieuwigheden aan toe.”

Dump de politicus

Naast een rommelmarkt en het vrije podium waar iedereen zijn of haar talent kan laten zien, zijn er drie nieuwe blikvangers. Dit jaar vindt er geen toernooi tapschieten plaats, maar wel een touwtrekwedstrijd. “Daarnaast pakken we ook uit met een persoonlijkheidswedstrijd. Denk aan een miss- of misterverkiezing, maar dan voor iedereen. Maar het toppunt wordt zeker onze dunk tank met lokale politici. Dat is een watercontainer waarin de politicus wordt gedumpt wanneer een deelnemer uit het publiek de roos raakt. Of we daar wel kandidaten voor gaan vinden? Je zou er van opkijken, maar ze komen zich zelfs spontaan aanbieden”, lachen de organisatoren. 13 oktober, de dag van de gemeenteraadsverkiezingen, begint midden augustus natuurlijk ook al flink te kriebelen.

Molekens Kermis verbaasde vorig jaar vooral met het muzikale programma. Vrijdag- en zaterdagavond en zondagnamiddag kan je op het podium dan ook weer tal van artiesten gaan bekijken en beluisteren, van wie er heel wat hun wortels of adres op de Molekens hebben. Intussen loopt er ook een tweede fotowandelzoektocht door de wijk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Herentals