Jury in zwijggeldproces Trump compleet, proces maandag van start

Nieuws
Alle juryleden in het zwijggeldproces rond de voormalige Amerikaanse president Donald Trump zijn geselecteerd. Hierdoor kan het proces maandag officieel starten. Trump staat terecht omdat hij documenten om zwijggeldbetalingen aan pornoactrice Stormy Daniels te verhullen, zou hebben vervalst.
anp
vrijdag 19 april 2024 om 20:05
Afbeelding
beeld anp

Donderdag waren al twaalf juryleden en een jurylid ter vervanging geselecteerd. Rechter Juan Merchan wees vrijdag nog eens vijf juryleden aan ter vervanging.

Het is de bedoeling dat de juryleden anoniem blijven. Om deze reden mocht een jurylid zich donderdag nog terugtrekken, nadat details over haar identiteit waren uitgelekt.

Het selecteren van de jury was een complex proces. Bijna honderd potentiële panelleden waren deze week in een rechtbank in New York om te worden gescreend op hun vermogen om Trump eerlijk te beoordelen. Juryleden moesten onder meer een vragenlijst beantwoorden, waarin hen onder meer werd gevraagd of ze lid zijn of zijn geweest van extreemrechtse groepen die banden hebben met Trump.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

VN: wederopbouw Gaza kost tientallen miljarden

De Verenigde Naties verwachten dat de wederopbouw van de Gazastrook tientallen miljarden dollars gaat kosten. 'De verwoestingen zijn enorm en ongekend', zei assistent-secretaris-generaal Abdallah al-Dardari.

Afbeelding

EU legt netwerk bloot dat Russische propaganda witwast

De Europese Unie en Spanje hebben een netwerk blootgelegd van websites die een sleutelrol zouden spelen in het verspreiden van Russische propaganda.

Afbeelding

Shell-topman nu niet bezig met beursnotering in New York

Olie- en gasconcern Shell heeft vooralsnog geen plannen om de beurs van Londen te verlaten voor New York. 'Daar voeren wij op dit moment geen discussie over', zegt topman Wael Sawan in een toelichting op zijn resultaten.

Afbeelding

Grande en Swift helpen muziekconcern UMG aan betere resultaten

Muziekconcern Universal Music Group (UMG), dat tal van platenlabels beheert, heeft in de eerste drie maanden meer verdiend aan de muziek van bekende artiesten. De omzet steeg onder andere dankzij succesvolle releases van Taylor Swift, Ariana Grande en Noah Kahan.

Afbeelding

ING winnaar op terughoudend Damrak, bouwer BAM hard omlaag

ING mocht zich donderdag de grote winnaar noemen onder de hoofdfondsen op het Damrak na een meevallend kwartaalrapport. Het bankconcern zag de winst in het eerste kwartaal minder sterk afnemen dan analisten hadden gevreesd.

Afbeelding

Bloomberg: Turkije staakt alle handel met Israël

Turkije is van plan alle handel met Israël te staken, meldt persbureau Bloomberg, dat zich baseert op twee Turkse overheidsfunctionarissen. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan laat zich regelmatig zeer kritisch uit over Israël en over de oorlog in de Gazastrook.