© AP

Mike Tyson beweerde dat hij “een erectie” kreeg van een jonge Jake Paul, zijn toekomstige tegenstander

Bokslegende Mike Tyson heeft tijdens een bizarre persconferentie gezegd dat hij ooit “een erectie” kreeg van zijn aankomende tegenstander Jake Paul. De 27-jarige YouTuber Paul, de partner van schaatsster Jutta Leerdam, beloofde “deze oude man verdorie knock-out te slaan”. Mike Tyson en Jake Paul wisselden donderdag opnieuw beledigingen uit tijdens de tweede persconferentie voorafgaand aan hun gevecht op 20 juli.

De Telegraaf

Het Amerikaanse icoon beweerde dat een dansende Jake Paul hem ooit “een erectie” bezorgde toen hij een video zag van de YouTuber. Dat zou zijn geweest toen de nu boksende Paul pas 16 jaar oud was. Het tweetal wisselde donderdagavond beledigingen uit in Texas terwijl ze een voorproefje gaven van hun gevecht in het stadion van de Dallas Cowboys.

De 27-jarige Jake Paul zei eerst grappend dat hij “Mikes grote, sappige lippen wel wilde kussen”. De moderator wendde zich vervolgens tot Tyson voor een antwoord en de 57-jarige voormalig zwaargewichtkampioen maakte vervolgens zijn duizelingwekkende bewering. Paul was niet onder de indruk van de opmerking, maar het leidde tot een ongemakkelijke reactie van de duizenden fans die zich voor het evenement hadden verzameld.

© EPA-EFE

Het Texas Department of Licensing and Regulation bestempelt het gevecht als een professioneel gevecht, al zullen acht rondes van twee minuten worden gehouden in plaats van tien of twaalf rondes van elk drie minuten. De handschoenen zullen zwaarder zijn (14 ounces in plaats van 10), wat de kracht van de stoten zou moeten verminderen. Tyson ging in 2005 met pensioen.

“Ik deed dit al jaren geleden, dus dit is niets nieuws voor mij”, zei Tyson, die vijftig gevechten won met 44 knock-outs voordat hij de handschoenen definitief in de ring gooide. “Dit is nieuw voor deze jonge jongen hier.”

Onder luid gejoel kwam Paul donderdagavond binnen. Hij moedigde een vol krachttermen zittend gezang aan, dat door de pro-Tyson-menigte tegen hem werd gericht. “Ik hoop dat jullie allemaal dezelfde energie behouden als ik deze oude man knock-out sla”, zei hij. Paul heeft negen overwinningen uit tien gevechten op zijn naam staan. Zijn enige verlies was tegen Tommy Fury, de jonge halfbroer van zwaargewichtkampioen Tyson Fury.

© EPA-EFE

Een van de recente overwinningen was in Dallas tegen voormalig UFC-vechter Nate Diaz. “Te zijner tijd zal ik vechten voor een wereldkampioenschap”, zei Paul op de suggestie dat hij nooit tegen een legitieme tegenstander zou hebben gevochten.

Paul bouwde een aanzienlijke aanhang op als YouTube-influencer voordat hij vier jaar geleden aan een professionele bokscarrière begon. Tyson was van 1987 tot 1990 de onbetwiste wereldkampioen zwaargewicht. “Ik respecteer Mike”, zei Paul. “Maar het is tijd. Het is nu mijn tijd. Ik zal de boeken in gaan als de man die Mike Tyson voor de laatste keer heeft neergehaald.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten