© AP

VIDEO. Met dank aan een driepunter zes seconden van het einde: Boston wint in extra tijd van Indiana in eerste finaleduel Eastern Conference

Boston heeft dinsdag in het eerste finaleduel in de Eastern Conference van de NBA in extremis gewonnen van Indiana. De Celtics klopten de Pacers na een verlenging met 133-128.

Belg
Bron: BELGA

Jaylen Brown, goed voor 26 punten, redde de meubelen voor Boston in de reguliere speeltijd met een driepunter op zes seconden van het einde. Het werd zo 117-117. In de daaropvolgende verlenging trok Jayson Tatum het laken naar zich toe. Met 36 punten, waarvan 10 in de extra tijd, en 12 rebounds bezorgde hij de Celtics de overwinning in eigen huis. Jrue Holiday kwam tot 28 punten.

Voor de Pacers was het een zure nederlaag. Met nog twee minuten te gaan in de reguliere speeltijd, leidde Indiana nog met vijf punten. Tyrese Haliburton (25 punten en 10 assists), Myles Turner (23 punten en 10 rebounds) en Pascal Siakam (24 punten en 12 rebounds) waren op dreef. Donderdag volgt het tweede finaleduel, opnieuw op het parket van Boston. De eerste ploeg die vier keer wint, stoot door naar de NBA-finale.

Het moment waarop Jaylen Brown met een driepunter enkele seconden van het einde Boston in de wedstrijd houdt:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer