Direct naar artikelinhoud
Red Bull Elektropedia Awards

Lifetime Achievement Award voor Yves Deruyter en platenlabel PIAS

Yves Deruyter staat al meer dan dertig jaar achter de draaitafels.Beeld RV

Binnen iets minder dan een maand worden de Red Bull Elektropedia Awards uitgereikt, maar de eerste winnaars zijn nu al bekend. Lifetime Achievement Awards zijn er voor Yves Deruyter en PIAS. Témé Tan, Vitesse en blackwave. krijgen de stempel 'most promising artists'.

Yves Deruyter staat al meer dan dertig jaar achter de draaitafel in legendarische clubs als Globe, Extreme, La Rocca en Cherry Moon. Maar hij wist vooral als producer zijn stempel te drukken. Hij was een van de mannen achter het label Bonzai Records en bracht daar tracks als 'Animals', 'Rave City' en 'The Rebel' uit die vandaag de dag nog steeds worden gedraaid. 

Ook de mensen achter platenlabel PIAS mogen op 15 november het podium op om een lifetime achievement award in ontvangst te nemen. Het label dat in 1983 door Kenny Gates en Michel Lambot werd opgericht, heeft met onder andere Depeche Mode, Front 242, Laurent Garnier, Moby en Soulwax heel wat grote namen in de portefeuille zitten. 

De Elektropedia Awards zijn natuurlijk meer dan lifetime achievement awards en aanstormend talent. Binnenkort worden alle genomineerden in een twintigtal categorieën bekendgemaakt. Stemmen kan vanaf 2 november. Wie wint komen we dan uiteindelijk op 15 november tijdens de award show in het Brusselse Flagey te weten. 

Meer info vind je hier.