Patricia is 101 maar luchtvaartmaatschappij blijft denken dat ze een baby is

© REUTERS

Door een aanhoudende fout in het boekingssysteem van luchtvaartmaatschappij American Airlines wordt een 101-jarige vrouw al de hele tijd aangezien voor een baby. “Ik zou toch graag hebben dat het probleem snel verholpen wordt.”

mtm
Bron: BBC News

Hoewel ze al 101 is, neemt Patricia (haar familienaam wilde ze niet bekendmaken) nog meerdere keren per jaar het vliegtuig. Tot haar 97ste deed ze dat nog alleen, tegenwoordig laat de voormalige verpleegster zich op haar uitjes naar familie of trips om te ontsnappen aan de winterkoude vergezellen door haar dochter Kris.

Voor haar reizen kiest Patricia steevast voor American Airlines, ook al is er telkens sprake van enige verwarring. Door een fout in het boekingssysteem krijgt het personeel van de luchtvaartmaatschappij namelijk altijd door dat Patricia in 2022 werd geboren in plaats van in 1922. “Enerzijds is het best grappig dat ze dachten dat ik nog maar een baby was”, aldus Patricia aan de BBC-reporter die getuige was van de verwarring. “Maar toch zou ik ook graag hebben dat het probleem snel verholpen wordt, want het heeft al problemen opgeleverd.”

In de herfst opnieuw?

Zo had het luchthavenpersoneel bij één gelegenheid – op een vlucht van Chicago naar Marquette (Michigan) – geen vervoer voor haar voorzien in de terminal, omdat ze verwacht hadden dat ze een baby was die gedragen kon worden. “Mijn dochter had het ticket online gereserveerd en de computer dacht dat ik in 2022 geboren was. Vorig jaar was hetzelfde al eens gebeurd, ook al was mijn stoel geboekt als een zitje voor een volwassene.”

American Airlines heeft nog niet gereageerd op een verzoek om commentaar, maar het euvel lijkt nog niet verholpen. “Ik zou toch graag hebben dat ze het systeem op orde krijgen, aangezien mijn arme dochter door de fout al onze bagage en kleding al eens bijna anderhalve kilometer van de ene gate naar de andere heeft moeten dragen.”

Haar volgende vlucht is gepland in de herfst van dit jaar, wanneer ze al 102 zal zijn. “Misschien is het tegen dan wel opgelost.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen