Mo Zeroual maakte de 2-2 voor de Steenbakkers vanop de stip.© GOYVAERTS

Voetbal 2de afdeling VV B: Rupel Boom - Sporting Hasselt 3-2

Steenbakkers draaien scheve situatie om tegen Sporting Hasselt en helpen Belisia aan de titel: “Wat een ontknoping”

Rupel Boom heeft het nog maar eens geflikt. De Steenbakkers vochten voor de zoveelste keer dit seizoen terug vanuit een verloren positie en gingen in de slotfase op en over Sporting Hasselt. Daardoor pakt ook niet Hasselt, maar Belisia de titel. “Wat een ontknoping”, aldus Mo Zeroual.

Peter Nys

Tien minuten voor affluiten leek het nochtans over en uit voor de thuisploeg. Hasselt stond 1-2 voor en kreeg een strafschop. Maar doelman Bouzian, die niet vrijuit ging bij de 1-2, zette zijn fout recht en ranselde de elfmeter uit de hoek. Zijn ploegmaats deden daarna de rest. “Wat een ontknoping”, aldus Mo Zeroual.

De Boomse spelmaker was alweer de beste man op het veld, met onnavolgbare dribbels. Tot drie keer toe pakte een speler van Hasselt geel voor het neerhalen van Zeroual. “Ik ben het intussen al gewoon dat er veel fouten op mij gemaakt worden. Leuk is anders, maar het hoort er blijkbaar bij. Ik ben zeer blij voor Bouzian. Hij pakte die strafschop echt geweldig, want die was absoluut niet slecht getrapt. Of hij echt in de fout ging bij de 1-2 weet ik niet. Die speler trapt heel verrassend vanop bijna veertig meter naar doel. Maar dat telt allemaal niet meer, we hebben uiteindelijk de zege over de streep kunnen trekken.”

Het was nog eens de sfeer van de grote dagen, met bijna tweeduizend toeschouwers op de tribune. “Fantastisch om in zo’n ambiance te kunnen voetballen. Ik hoop dat we de mensen die slechts sporadisch komen kijken hebben overtuigd om eens wat vaker naar het stadion af te zakken. Je kan niet ontkennen dat er dit seizoen altijd iets te beleven valt op Rupel Boom. En we geven nooit op. Het is al de vijfde of zesde keer dat we in de slotfase van een achterstand nog naar de winst gaan.”

En nu op naar de eindronde? “Dat is de bedoeling. We zitten al enkele weken in een goeie flow en de spelersgroep wil er echt voor gaan. Maar nu moeten we toch eerst even genieten van deze overwinning.”

Bij de bezoekers liepen de frustraties nog hoog op. Hasselt moet de titel door de nederlaag aan provinciegenoot Belisia laten. Voorzitters Rik Verheye en Sam Kerkhofs hadden alle moeite van de wereld om hun spelers te kalmeren. Er moest alvast een deur aan geloven toen de spelers van Hasselt naar de kleedkamers gingen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen