De nieuwe iPhone XS. Iemand die het toestel vandaag koopt, is nog minstens vijf jaar zeker dat het de recentste versie van besturingssysteem iOS zal kunnen draaien.
Volledig scherm
De nieuwe iPhone XS. Iemand die het toestel vandaag koopt, is nog minstens vijf jaar zeker dat het de recentste versie van besturingssysteem iOS zal kunnen draaien. © AFP

Zo lang gaat jouw huidige iPhone nog mee

MultimediaVeel smartphonefabrikanten brengen intussen jaarlijks nieuwe toestellen uit, en Apple is daarin geen uitzondering. Maar uiteraard heeft niet élke consument zin - laat staan het budget - om jaarlijks een nieuwe iPhone te kopen. De vraag is dan hoe lang je eigenlijk kan doen met je iPhone vooraleer die echt gedateerd is (lees: vooraleer Apple geen updates meer voorziet voor jouw toestel)?

50 reacties

  • Andy De Schieter

    5 jaar geleden
    Nooit updates doen is nog steeds het beste.
  • Alain Stuker

    5 jaar geleden
    Ik heb een Nokia gewone gsm van 2009. Hij kostte toen 23 EURO en ik bel erg veel. Niets mee aan de hand.
  • Marc Wouters

    5 jaar geleden
    Gesponsord, staat bij het artikel. Duidelijk?
  • michel De Blay

    6 jaar geleden
    Dat een telefoon maar een paar jaar meegaat wordt blijkbaar door velen als normaal beschouwd. Stel jullie eens voor dat een boormachientje na drie jaar kapot gaat??
  • Jean Lazoore

    6 jaar geleden
    Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat ze van fabriek af willen dat een bepaald toestel maar x-aantal jaren meegaat . Waarom ? Werkt steeds trager, als de batterij nog 35 % heeft valt hij plots uit, meestal als je deze dringend nodig hebt, plezant hee, dan moet je hem terug opstarten, enz..... Allemaal maatregelen om de klanten het bloed onder hun nagels te persen zodat ze .........? Juist ! Een nieuwe kopen. Schandalig !