© Boumediene Belbachir

Skibrillen, stortregen en loeiharde Limburgse beats: Dit was dag 2 van Extrema Outdoor

Houthalen-Helchteren -

De twee dag van Extrema Outdoor ging erg zonnig van start, maar namiddag moesten de festivalgangers afrekenen met enkele stortbuien. Dankzij een hoop extra houtschilfers en de opzwepende beats van de dj’s kon het feest ook op dag 2 niet stuk.

Gilles Niesen

Met extra zand en houtschilfers werd het terrein van Extrema Outdoor verstevigd om een nieuwe regenachtige dag te kunnen overleven. De tweede festivaldag ging om die reden iets later van start, maar daar hadden de vroege feestvierders alle begrip voor.

Wie er vroeg bij was zaterdag, moest zich zowaar beschermen tegen de brandende zon. Na de regenachtige eerste festivaldag, hadden veel bezoekers niet aan een zonnebril gedacht. Het kraampje van Joy deed gouden zaken. De zonnebrillenverkoopster kende een drukke start van haar shift. Het populairste montuurtje was de skibril, die naast skiën ook erg handig is om “snel te feesten.”

De skibril was erg in trek.© Sven Dillen

De eerste sprankels zon werkten aanstekelijk. Voor de grootste ‘summervibes’ moest je vroeg op de dag aan de Aperol stage zijn, waar het weer gezellig druk was. Met Reygel, Ralpheus, Donelly en Deux Promille stonden er vandaag veel Limburgers achter de draaitafel. En die hadden duidelijk hun fans bij.

Glenn Santermans en Maikel Sempels van Deux Promille.© Boumediene Belbachir

Wie van het iets stevigere werk houdt, zakte opnieuw af naar District 1. Shlømo en 999999999 zorgden er bijna voor dat Extrema Outdoor verder moest met een overdekt podium minder. Gelukkig bleef de tent recht, want in de late namiddag openden de hemelsluizen onverbiddelijk. De bezoekers moesten halsoverkop op zoek naar een poncho en een plek om te schuilen.

© Boumediene Belbachir

© Boumediene Belbachir

Gelukkig klaarde het weer op en konden de festivalgangers zich droog gaan schudden bij het optreden van Joyhauser, dé Limburgse trots in de technowereld. We konden de Bilzenaren vlak voor hun optreden even spreken. “Dit is echt onze tweede thuis, dus het is geweldig om hier opnieuw te draaien. De setting - met uitzicht op de Plas - is prachtig.” De mannen gaven ook een stevige knipoog naar het dappere publiek. “Chapeau voor al die feestbeesten die ondanks het gure weer, hier voor een geweldige sfeer zorgen.” Die sfeer bleef er nog de volledige avond in, Anfisa Letyago, Adriatique en Moojo sloten de tweede festivaldag in Houthalen-Helchteren af op gepaste wijze.

Joyhauser.© Boumediene Belbachir

© Boumediene Belbachir

Het weer mag dan niet zo goed zijn als vorig jaar, het enthousiasme is er zeker niet minder op. De festivalgangers gaven opnieuw het beste van zichzelf en het terrein van Extrema heeft ook deze tweede zware dag doorstaan. Zijn we morgen eindelijk verlost van de regen? “Waarschijnlijk niet”, zegt weerman Ruben Weytjens. “In de late namiddag zijn er opnieuw intense buien en onweders mogelijk.” Ach, de Extrema-gangers hebben al bewezen dat ze niet terugdeinzen voor een beetje regen.

© Boumediene Belbachir

© Boumediene Belbachir

© Boumediene Belbachir

© Boumediene Belbachir

© Boumediene Belbachir

© Boumediene Belbachir

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer