Direct naar artikelinhoud
Lezersbrieven

Lezers: "De rest van het land is nu echt wel herleid tot parking"

Antwerps sp.a-kopman Tom Meeuws.Beeld BELGA

Eén grote parking

Wie nog steeds denkt dat Tom Meeuws een wielrenner is, woont zeker en vast in een medialoos shithole. Al enkele dagen staat De Morgen van bladzijde 1 tot 3 volgepropt met Antwerpse shit. Vandaag evenaart dit onderwerp het persvolume van 9/11. Zes bladzijde bij God! Inderdaad, de rest van ons vlakke landsdeel is nu echt wel herleid tot parking. Een weide vol herkauwers van Antwerps poldergroen. Hoe kan dat? Is er in onze contreien nu echt niets dat kan concurreren met modder en stront?

Maar ik heb het door! Dit kadert volledig in de campagne: '30 dagen zonder klagen'. De ultieme test om stoïcijns door te stappen in het land van de blijheid. Ik sluit mijn ogen, zucht tevreden en denk: wat hebben we het goed in het verre West-Vlaanderen.

Koen De Baene

Grensoverschrijdend?

Tom Meeuws bij De Lijn, was dat geen geval van 'grensoverschrijdend bedrag'?

Jan Boon, Dilbeek

Verdriet

Ik was niet van plan om te reageren maar ik ben verdomme boos, ontgoocheld en verdrietig. Het waren alweer zwarte dagen voor de geloofwaardigheid van onze politiek. Politiek die niet meer gaat over inhoud of beleid maar vooral gericht is op het beschadigen van elkaar. Zo wordt niet enkel de geviseerde persoon of een partij schade toegebracht maar wordt iedere politicus, medewerker of vrijwilliger die keihard werkt om de maatschappij te verbeteren (elk vanuit zijn of haar visie) meegesleurd in dit toneel.

Ik wil de gebeurtenissen in mijn partij zeker niet verschonen; wat ik wel duidelijk wil stellen is dat onze voorzitter John Crombez er sinds zijn aantreden álles aan doet om de oude politieke cultuur te doen verdwijnen uit onze partij (decumul, loonplafond, verplichte nieuwkomer in top 3).

Ik ben 33 en heb zoals veel van mijn politieke collega's veel goesting om hard te blijven werken aan een betere wereld. Ik hoop dat alle politici doen waarvoor ze verkozen zijn: beleid voeren voor hun stad, gemeente of land.

Kenneth Vermeulen, parlementair medewerker Steve Vandenberghe (sp.a)

'Vechtscheiding'?

Zowel Tom Meeuws als Wouter Van Besien zijn begripvol voor mekaar en willen in het belang van Antwerpen nog samenwerken. En toch spreken jullie van een vechtscheiding of zelfs vernedering van de ene ten aanzien van de andere partij. Anonieme individuele meningen binnen een partij zijn nog geen partijstandpunten. Te gek voor woorden. Jullie bleven ook halsstarrig over een kartel spreken. Terwijl Samen, of je er nu voor of tegen was, meer een moedig politiek experiment van progressieve frontvorming was, met onafhankelijke geëngageerde burgers. Graag wat meer zorgvuldigheid en rationaliteit. “Lekken” werden buiten proportie uitvergroot. Zo houden de media nog maar eens de anti-politiek in stand. Populisme is de grote overwinnaar. Intriest.

Rik Holvoet, Mortsel