Direct naar artikelinhoud
Antwerpen

Jinnih Beels lijsttrekker bij sp.a Antwerpen? Eerst leden consulteren

Jinnih Beels stond als onafhankelijke op de linkse lijst Samen.

Nu Samen uiteengespat is, kiest voormalig politievrouw Jinnih Beels voor sp.a. Volgens een goedgeplaatste bron zal ze als onafhankelijke kandidaat de lijst trekken.

, en

Beels stond als onafhankelijke nummer twee op de groen-rode kartellijst in Antwerpen. Na één dag overpeinzen sluit ze zich aan bij sp.a.

"Ik heb na lang wikken en wegen mijn keuze gemaakt. Het is me heel zwaar gevallen dat Samen er woensdagochtend mee ophield. Ik was kwaad op Wouter Van Besien (Groen) en Tom Meeuws (sp.a). Maar ik heb nu mijn hart gevolgd. Het was een zware keuze", zei Beels daarnet op een persconferentie in Antwerpen.

Beels werd er geflankeerd door nationaal voorzitter John Crombez en de Antwerpse kopstukken Tom Meeuws en Yasmine Kherbache.

Twitter bericht wordt geladen...

De keuze van Beels mag niet verrassen. Het was Tom Meeuws, de omstreden voorzitter van sp.a Antwerpen, die contact opnam met Beels om op de lijst Samen te komen staan. Ze had de beste contacten met de socialisten. "Ik ben loyaal tegenover sp.a en ook inhoudelijk voel ik me thuis bij deze partij", zei Beels. "Ik ken hen ook al veel langer en ze leggen inhoudelijke accenten die me meer liggen, zoals veiligheid en diversiteit."

NIEUW Niets missen van de Antwerpse politiek? Krijg het nieuws nu rechtstreeks via WhatsApp

Wellicht wordt Beels de nieuwe sp.a-lijsttrekker. Binnen de partij wordt dit "de logica zelve" genoemd. Maar de leden moeten hier nog hun fiat voor geven. Het ontslag van Meeuws werd al aangekondigd voordat de sp.a-leden er hun mening over konden geven, met alle gevolgen vandien: Samen spatte uiteen door het geweigerde ontslag van Meeuws. Die fout wil sp.a geen tweede keer maken. 

"Ik vind het fantastisch dat Jinnih 'ja' heeft gezegd. Ze zal een prominente plaats krijgen, zoals de andere onafhankelijken van Samen met wie we momenteel in gesprek zijn", reageerde Meeuws op de persconferentie vanavond. "Maar we nemen nu nog over geen enkele plek een definitieve beslissing."

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...