de Pride&Play vormt de aftrap van het stadsfestival Iedereen Mee.© yjs

Pride&Play biedt veilige plek tijdens Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie

Sint-Niklaas -

Het Sint-Niklase stadsfestival Iedereen Mee is vrijdagmiddag tijdens de Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie (IDAHOT) officieel op gang getrapt, met een Pride&Play in spellenwinkel Brood&Spelen. Verschillende lokalen organisaties zorgden er voor activiteiten en workshops in een zogeheten safe space.

Tijdens IDAHOT op 17 mei, de Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie, laten ze zich ook in Sint-Niklaas horen tegen discriminatie en geweld gericht op LGBTQ+-personen. De Wase hoofdstad maakt van de dag gebruik om hun stadsfestival Iedereen Mee op gang te trappen. Een maand lang staan diversiteit, inclusie en gelijke kansen er centraal.

LEES OOK. Maand lang diversiteit in de kijker dankzij festival ‘Iedereen Mee’: “Uiteenlopende activiteiten en workshops”

In spellenwinkel Brood&Spelen in de Stationsstraat werd vrijdag van wal gestoken met activiteiten en workshops van onder meer Avansa, OverKop en jeugdhuis Den Eglantier. “We bieden hier een zogeheten safe space aan, waarbij iedereen zich hier veilig kan voelen”, zegt schepen voor Welzijn Sofie Heyrman (Groen). “Daarnaast voorzien we ook in een prikkelarme ruimte en kan iedereen in gesprek gaan met ervaringsdeskundigen.” (yjs)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER