Direct naar artikelinhoud
Tv-tips

Dit mag u niet missen op tv vanavond

Dit mag u niet missen op tv vanavond
Beeld F-16

Er valt niet aan te ontkomen vandaag: de Belgische gevechtsvliegtuigen zijn alomtegenwoordig. Deze avond kunt u een unieke blik achter de schermen van de F-16-wereld nemen, in de nieuwe reportagereeks van VTM NIEUWS. Niets voor u? Geen nood: met deze tv-tips zit u gebeiteld. Het volledige overzicht vindt u hier

Kan iedereen nog volgen?

Hoe ziet onze toekomst eruit? Lieven Scheire schept licht in de duisternis. Drijvende tunnels, robots die salto’s maken, een matras tegen overspel, het uitwissen van trauma’s en tattoos, vuilnisbakken die je boodschappen regelen of vingernagels waarmee je kan betalen. Samen met panelleden An Miller, Bill Barberis, Jens Dendoncker en Henk Rijckaert reist Scheire naar waar geen mens ooit is geweest: de toekomst.

Om 20.35 uur op VTM

Lieven Scheire.Beeld © Bart Leye

Connie & Clyde

De komische tv-serie Connie & Clyde, over een bijzonder relatiebureau, komt uit de koker van Malin-Sarah Gozin (Clan, Tabula rasa). Dit tweede seizoen werd al in 2014 opgenomen, maar wordt nu pas uitgezonden.

Lees ook: De Tien Waarheden van scenariste Malin-Sarah Gozin: "Niks leukers dan een realiteit creëren en er vervolgens een venijnige draai aan geven"

Connie (Eva Van der Gucht) kan de breuk met haar man Hans (Axel Daeseleire) maar niet verwerken. Consulente Peggy (Nathalie Meskens) probeert in tussentijd Connie & Clyde draaiende te houden, maar ze krijgt meteen een moeilijke zaak voorgeschoteld. Huispsycholoog Pol plant zijn coming out-feestje. Vincents droom om een film te maken lijkt uit te komen.

Om 20.40 uur op Vitaya

Connie & Clyde
Beeld vtm

The Boston Strangler

Sombere neonoir over het waargebeurde verhaal van de Boston Strangler, die dertien vrouwen vermoordde voor hij werd ontmaskerd. De film neemt een vrolijk loopje met de feiten, maar dat komt de spanning alleen maar ten goede.

Albert DeSalvo, een gelukkig getrouwde, hardwerkende loodgieter uit Boston, vermoordt in vlagen van totale schizofrenie op gruwelijke wijze zijn vrouwelijke klanten.

Om 20.40 uur op CAZ

Great Indian Railway Journeys

Na meerdere reisreportagereeksen door Groot-Brittannië, het Europese vasteland en de Verenigde Staten trekt de voormalige Britse politicus Michael Portillo nu vier weken lang per trein op avontuur door het reusachtige India.

Met Bradshaws Handbook of Indian, Foreign en Colonial Travel (1913) onder de arm waagt Michael Portillo zich in deze aflevering aan een treinreis van Amritsar naar Shimla. Onderweg dient hij op in 's werelds grootste gratis keuken en neemt hij dezelfde reisroutes die miljoenen migranten gebruikten tijdens de deling van Brits-Indië.

Om 21 uur op BBC Two

Michael Portillo.Beeld Reuters

F-16

De F-16 is Belgiës belangrijkste gevechtsvliegtuig, en wie ermee vliegt is een elitepiloot. Voor het eerst laten de Belgische F-16 piloten zich volgen in een reportagereeks. Piloten Scalle, Tobi, Barry, Gizmo en Sprinkler spreken over hun werk, hun motivatie en hun band met hun toestel. Piloot Gadis spreekt over de gevaarlijke acties boven IS-gebied in Syrië en Irak.

Om 21.40 uur op VTM

F-16
Beeld F-16