De eerste Ballekesfeesten waren vorig jaar een schot in de roos. Dit jaar komt er een extra feestdag bij.© Elke Lamens

Ballekesfeesten worden dubbel plezant met muziek op vrijdag en buurtfeest op zaterdag

Sint-Job -

Inwoners van Sint-Job genieten dit jaar niet één, maar twee dagen van gehaktballetjes, animatie en muziek. De organisatie maakt er op vrijdag 6 en zaterdag 7 september een tweedaags festival van met livemuziek op vrijdag en een buurtfeest op zaterdag.

Elke Lamens

De organisatie kondigde eind maart aan dat er zeker een tweede editie komt. De ‘twee’ die toen op het Max Wildiersplein was geprojecteerd, blijkt nu ook te staan voor ‘twee dagen’ feest. Met zo’n zesduizend bezoekers op één dag, waren de Ballekesfeesten meteen een schot in de roos. De vraag naar een tweede editie was groot. Die komt er niet alleen, maar belooft nu nog meer feest.

Roeland Ruelens van de organisatie licht toe: “Op vrijdag zetten we stevig in op livemuziek en bieden we Sint-Job een concertervaring. Voor zaterdag ligt de focus op gezinnen en bouwen we ‘het grootste buurtfeest uit de regio’ uit. Zo spreken we een breder publiek aan en halen we nog meer plezier uit het weekend. Als je alle logistiek regelt voor één dag, waarom dan niet ineens voor twee dagen?”

Zesduizend Sint-Jobbenaren genoten vorig jaar van eerste editie Ballekesfeesten.© Elke Lamens

Marie Heynderickx stelt de line-up samen: “De Ballekekesfeesten starten op vrijdag om 17 uur als een super deluxe muzikale after work die eindigt om middernacht. We mikken hier op muziekliefhebbers uit de brede regio. Tickets hiervoor zijn online te koop voor 13 euro. Op zaterdag vullen we de avond met muziek van coverbands en DJ’s.”

Voor hele gezin

Jent Doms, verantwoordelijke gezinsnamiddag, vult aan: “Op zaterdagnamiddag staan gezinnen centraal. Tientallen verenigingen stellen zich voor met leuke activiteiten en demo’s. We voorzien in onder meer kinderanimatie en een zomerbar. Vorig jaar was deze namiddag een overdonderend succes en we verwachten dat het nu niet anders zal zijn. Alle verenigingen reageerden alvast heel enthousiast. Op zaterdag, van 13 tot 3 uur ‘s nachts, is de toegang gratis.”

Natuurlijk zijn het geen Ballekesfeesten zonder ballekes. “Zowel op vrijdag als zaterdag openen we onze keuken voor heerlijke ballekesmenu’s. Vorig jaar genoten bijna tweeduizend mensen van onze menu. We bereiden ons alvast voor om onze keuken op twee dagen op volle toeren te laten draaien”, belooft chef-kok van dienst Manu Moons alvast.

Dubbel zoveel gehaktballetjes op tweede Ballekesfeesten XL.© Elke Lamens

Ballekesfeesten op vrijdag 6 september van 17 tot 24 uur en zaterdag 7 september van 13 tot 3 uur.

Tickets en meer info: www.ballekesfeesten.be

Scholen en verenigingen staan op zaterdag opnieuw klaar met heel wat leuke activiteiten voor de kinderen.© Elke Lamens

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners