Wateroverlast in Voeren waarschijnlijk als ramp erkend

Nieuws
De overstromingen in het Belgische Voeren, niet ver van Maastricht, worden door de Vlaamse regering waarschijnlijk als ramp erkend. Dat zeiden de Vlaamse minister-president Jan Jambon en minister van Omgeving Zuhal Demir tijdens een bezoek aan de gemeente.
anp
zaterdag 18 mei 2024 om 18:15
Afbeelding
beeld anp

De rivier de Berwijn trad buiten haar oevers na hevige regenval. ‘Ik kan met stellige zekerheid zeggen dat dit als ramp zal erkend worden’, zei Jambon voor de camera van omroep VRT. Schade die niet door de verzekering wordt gedekt, komt dan voor rekening van de overheid.

Ook de Belgische premier Alexander De Croo bezocht het getroffen gebied. Volgens hem zijn er ‘betere afspraken’ nodig tussen Vlaanderen en Wallonië. ‘Het water stopt niet aan de grens met Vlaanderen. Het grootste deel van het water uit de Berwijn komt uit Wallonië’, zei De Croo tegen de VRT.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Brand in meerdere landbouwschuren in Zeewolde

In Zeewolde is een grote brand uitgebroken bij een landbouwbedrijf. Het gaat volgens de brandweer om meerdere schuren aan de Winkelweg die in brand staan. Er komt veel rook vrij, die in de wijde omtrek is te zien.

Afbeelding

Curaçaose politie pakt meer verdachten op in moordzaak adjudant

Op Curaçao zijn dit weekend meerdere arrestaties verricht in verband met de moord op een adjudant van de Koninklijke Marechaussee, Toon Brood (49). Hij werd in de avond van vrijdag 31 mei (lokale tijd) doodgeschoten in zijn eigen huis toen drie mannen daar waren binnengedrongen.

Afbeelding

Hamas: 3 gijzelaars gedood tijdens Israëlische bevrijdingsactie

Tijdens de Israëlische militaire operatie van zaterdag waarbij enkele gijzelaars werden bevrijd zijn ook drie gijzelaars gedood volgens Hamas. Dat melden de Al Qassam-brigades op hun Telegramkanaal. Tot de doden zou onder meer een Amerikaans staatsburger behoren.

Afbeelding

Waterschap verlaagt waterpeil om verwachte 'hevige buien'

Het Hoogheemraadschap van Delfland verlaagt het waterpeil in sloten en vaarten in de regio omdat het 'hevige buien' verwacht. Volgens het waterschap kan tussen middernacht en maandagavond laat zo'n 30 millimeter neerslag vallen.

Afbeelding

Modi beëdigd voor derde termijn als premier India

Narendra Modi is zondag beëdigd als premier van India voor een derde termijn, een zeldzaamheid in India. Modi was woensdag al voorgedragen als nieuwe premier, nadat zijn partij Bharatiya Janata (BJP) met geallieerde partijen had afgesproken om opnieuw een regering te vormen.

Afbeelding

Winkel van Bulgari in Rome via tunnels beroofd

In een luxe winkelstraat in het hartje van Rome, de Via Condotti, is een winkel van het luxegoederenbedrijf Bulgari in de nacht van zaterdag op zondag beroofd van luxeartikelen met een waarde van minstens een half miljoen euro.