Themabeeld van slapende vrouw.© Shutterstock

Maasmechelaar probeert slaapmedicatie in mond van vriendin te proppen: 1 jaar cel

Maasmechelen -

Een 43-jarige Maasmechelaar krijgt een jaar cel omdat hij zijn ex-vriendin tweemaal in elkaar had geslagen. En daar bleef het volgens de vrouw niet bij: “Hij probeerde een handvol pillen in mijn mond te proppen.”

Shauni Deferm

Op 3 mei 2023 kreeg het koppel, dat toen drie maanden samen was, ruzie waarbij de veertiger volledig flipte. Hij gooide met allerlei spullen in de richting van zijn vriendin en viel haar aan. “Ik had hoofdpijn en had een pilletje genomen. Hij wilde nog samen weggaan, maar ik zag dat niet zitten omdat ik me niet goed voelde en moest kokhalzen. Toen werd hij heel erg boos. Hij nam een doosje slaapmedicatie en probeerde een handvol pillen in mijn mond te duwen. Het is niet gelukt omdat ik me verweerd heb, dus heeft hij die pillen zelf ingenomen. Hij zei toen ’binnen tien minuten ben ik een beest dat u kapotmaakt’”, getuigde de vrouw. Ze had letsels aan haar lies, armen, polsen, kaak, rug en bovenbenen.

Vuistslagen

Om de ruzie uit te praten, sprak het koppel op 3 juni 2023 opnieuw af in het appartement van de vrouw. Maar ook toen liep het uit de hand. “Ik ben op een bepaald moment naar de deur gegaan en ik heb gezegd dat het beter was dat hij vertrok. Toen heeft hij me weer aangevallen. Hij duwde me tegen de kast en sloeg me met de vuisten op mijn gezicht en op mijn borstbeen. Ik heb dan hard geroepen tot ik hoorde dat de onderbuurvrouw de gang op kwam”, vertelde de vrouw. “Eigenlijk heeft hij me altijd geslagen. Na twee weken viel hij me al aan en dat is nooit gestopt.”

De man minimaliseerde de feiten. “We hebben ruzie gehad en er is geduwd en getrokken, maar niet zoals zij beweert. Ik heb gewoon mijn verleden tegen”, klonk het. De man verwees daarmee naar zijn uitgebreid strafregister met zestien correctionele veroordelingen.

Een jaar cel

De Tongerse rechter hecht wel geloof aan de verklaringen van de vrouw, het fotodossier en de medische attesten. Hij veroordeelde de veertiger tot een celstraf van een jaar en een geldboete van 800 euro. De vrouw krijgt een schadevergoeding van 950 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer