Districtshuis van Borgerhout vormt voor vierde keer decor voor bokstoernooi Kings of the Castle

Borgerhout -

Het districtshuis van Borgerhout vormt op zondag 14 april opnieuw het atypische decor voor bokstoernooi Kings of the Castle. Thuisclub en organisator BBS Antwerpen biedt recreanten een uitgelezen kans op een eerste ervaring met de strijd in de ring.

Laurens Van Aert

Het is eens wat anders. Wie boksen zegt, denkt vrijwel meteen aan een ietwat grauwe en muffe sporthal. BBS Antwerpen bewijst met zijn toernooit Kings of the Castle dat dat beeld niet per se strookt met de realiteit. De boksclub opteert opnieuw voor de imposante hal van het districtshuis als locatie voor de vierde editie van haar toernooi.

Kings of the Castle is een bokstoernooi voor recreanten. Dat impliceert dat de regels niet volledig stroken met de regels van het professioneel of amateurboksen. De rondes duren bijvoorbeeld minder lang, en boksers krijgen strafpunten voor het uitdelen van te harde klappen.

Kings of the Castle is een bokstoernooi voor recreanten.© Joris Herregods

Het zal de pret echter niet drukken. Maar liefst twaalf van de twintig kampen tellen een thuisbokser van de Borgerhoutse club. Die sportievelingen brengen ongetwijfeld heel wat supporters op de been.

Kings of the Castle vindt plaats op zondag 14 april van 14 uur tot 17 uur in het districtshuis van Borgerhout op het Moorkensplein. Wie er graag bij wil zijn, reserveert zijn plekje zo snel mogelijk via deze link. Inkom is zes euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV