© rr

Zoektocht naar asociale scholieren die vrouw van fietspad reden

Katherine Meurs is op zoek naar getuigen van het zwaar fietsongeval dat ze op 22 oktober had in de Jagersweg in Westmalle. Ze kwam er zwaar ten val door asociaal fietsgedrag van een groep scholieren die in de tegengestelde richting reed.

kma

“Ik moest plots uitwijken waardoor mijn achterwiel van de weg geraakte”, vertelt Katherine. Ze was lange tijd buiten bewustzijn en werd met de MUG afgevoerd. De vrouw liep een verbrijzelde oogkas en een zware hersenschudding op. Ze moest geopereerd worden en heeft nog altijd last van duizeligheid, wazig zicht en hoofdpijn.

“Gelukkig zijn andere mensen gestopt, want de scholieren die me van de baan reden, zijn gewoon doorgefietst, hoewel ze mijn kreet zeker moeten gehoord hebben. Ze rijden vaak met drie naast elkaar en zijn meer met hun gsm’s dan met het verkeer bezig. Ze moeten zich bewust zijn van de gevaren. Zeker wanneer het donker is.”

De politie Voorkempen stelde een proces-verbaal op van vluchtmisdrijf en is samen met de scholen op zoek naar getuigen. “Ik hoop dat goedmenende ouders of scholieren alsnog de politie contacteren”, zegt Katherine Meurs.