Vrouw (32) die man doodstak in Hoboken blijft langer in cel, nog niet duidelijk wat aan basis van steekpartij lag

Hoboken -

K.D.W., de 32-jarige vrouw die afgelopen weekend haar vriend (34) doodstak in Hoboken, blijft langer in de cel. Dat besliste de raadkamer in Antwerpen vrijdag. Wat aan de basis van de steekpartij lag, is nog niet duidelijk.

De feiten speelden zich zaterdagnacht af in een appartement van CIG De Stobbe, een organisatie die gezinnen in moeilijkheden begeleidt, in de Julius De Geyterstraat op de grens van Hoboken en het Kiel.

Daar woonde K.D.W. (32) samen met haar vijf kinderen uit twee vorige relaties. Het slachtoffer, de 34-jarige Birane N., was een goeie vriend van D.W. en bleef soms bij haar overnachten. Na enkele moeilijke jaren was de vrouw op zoek naar een stabiele relatie en toekomst, die ze mogelijk bij N. zag.

Wat er zich dit weekend heeft afgespeeld in het appartement, blijft nog onduidelijk. Zeker is wel dat de vrouw op een gegeven moment ’s nachts, op het moment dat haar vriend lag te slapen, hem een messteek in de hals gaf. N. verloor veel bloed en overleed korte tijd later.

De vrouw werd onmiddellijk gearresteerd en aangehouden door de onderzoeksrechter. De raadkamer bevestigde vrijdag die aanhouding. Volgens haar advocaat, mr. Kris Vincke, betwist ze niet dat ze de messteek heeft gegeven. De vijf kinderen van D.W. worden momenteel opgevangen door familieleden.

 (jtp, vdaa)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen