Zware brand in Hasselt: oude Philips-gebouwen volledig uitgebrand

© TP

Twee grote opslagruimtes in de oude Philipsfabrieken op de Corda Campus in Hasselt zijn zaterdagavond volledig vernield door een zware brand. De gebouwen zijn gedeeltelijk ingestort. Het vuur is wel onder controle. De brandweer kon een overslag naar aanpalende bedrijfshallen voorkomen. Er is geen melding van gewonden.

toro, fivr

Een groot deel van de Limburgse brandweerkorpsen kwam zaterdagavond de collega’s van Hasselt bijstaan, vooral met tankwagens. Bewoners in de ruime omgeving krijgen ook zondagochtend nog het advies om ramen en deuren dicht te houden. De rook drijft voornamelijk af in de richting van Kiewit en Zonhoven. Gevreesd wordt dat er ook asbest aanwezig is in het oude gebouw. Een gespecialiseerde firma zal zondagochtend asbestmetingen uitvoeren.

De opslagplaatsen aan de Kempische Steenweg (N74) werden gebruikt door de kringwinkel, maar ook voor de attracties en chalets van Winterland. Gevreesd wordt dat de brand dan ook een grote invloed gaat hebben op het populaire Hasseltse evenement. Of het na de hevige brand van vannacht überhaupt kan doorgaan is nog niet bekend. Ook de oorzaak van de brand kan pas later dit weekend onderzocht worden.

“Het ging om een vrij uitgebreide brand die al uitslaande was bij aankomst. Om verdere uitbreiding te voorkomen hebben we de dichtsbijzijnde posten van de brandweerzones om versterking gevraagd”, laat de brandweerchef weten.

“Het gaat om een grote hal die is uitgebrand. In de hal waren zowel een opslagplaats van de kringloopwinkel als Winterland gevestigd”, voegt Hasselts burgemeester Nadja Vananroye toe. “In dit geval gaat het om een oud gebouw waar mogelijk asbest in aanwezig is. De brandweer zal zondag nog nablussen, de buurtbewoners wordt gevraagd ramen en deuren dicht te houden.”

© 112meldingenlimburg

© TP

© 112meldingenlimburg

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen