© REUTERS

Georges Leekens lijdt pijnlijke thuisnederlaag met Hongarije

Hongarije (FIFA-50) heeft vrijdagavond voor eigen publiek een pijnlijke nederlaag geleden. In een oefeninterland in de Groupama Arena in Boedapest gingen de manschappen van bondscoach Georges Leekens met 2-3 onderuit tegen Kazachstan (FIFA-136).

Na een desastreuze start stond de thuisploeg al na 10 minuten 0-2 in het krijt. Szakai (21.) scoorde de aansluitingstreffer, maar de Hongaren gingen wel met een 1-3 achterstand de rust in. Na de pauze gooide Leekens meteen drie frisse krachten voor de leeuwen. Invaller Nemeth (68.) scoorde, maar verder kwam Hongarije niet meer. De Hongaren zijn er straks op het WK in Rusland niet bij, de Kazachen evenmin.

Donderdag verloor het Malta van Tom Saintfiet met 0-1 tegen Luxemburg. Laurent Jans (Waasland-Beveren) maakte bij de bezoekers de match vol.